Stiri de ultima ora

Ciolacu neagă că Iliescu ar mai fi președintele de onoare al PSD, deși site-ul partidului arată contrariul

Ciolacu neagă că Iliescu ar mai fi președintele de onoare al PSD, deși site-ul partidului arată contrariul
Actualitate
Ciolacu neagă că Iliescu ar mai fi președintele de onoare al PSD, deși site-ul partidului arată contrariul

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, la finalul CExN al social-democraților, reunit în ședință, că Ion Iliescu nu mai este președintele de onoare al PSD.

Cu toate acestea, Ion Iliescu figurează, în continuare, pe site-ul psd.ro ca fiind președinte de onoare al partidului. „Eu, din câte știu, nu mai este președinte de onoare al PSD”, a declarat Ciolacu. Când un reporteri i-a atras atenția asupra faptului că Iliescu încă apare pe site-ul PSD ca președinte de onoare al partidului, Marcel Ciolacu a declarat: „Nu știu, nu e o prioritate a mea”. Întrebat dacă, la următorul congres, Ion Iliescu își va păstra acest statur, Ciolacu a răspuns: „Nu știu dacă această calitate trebuie să i-o confere fiecare congres, nu înțeleg fondul problemei dumneavoastră. Ion Iliescu a reprezentat un simbol pentru PSD și pentru România și pentru democrație”.

Ciolacu: Nu vom participa la votul de învestire a Guvernului Orban

"Decizia PSD este că luni vom fi prezenţi cu toţii la grupurile parlamentare şi nu vom participa la votul de învestire a Guvernului Orban. Motivarea este clară: aşteptăm răspunsul Curţii Constituţionale, dacă este constituţional, chiar dacă este demis, un premier rămas interimar să fie iar desemnat", a spus Ciolacu, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD. El a adăugat că trebuie respectată Constituţia, de aceea PSD va aştepta decizia CCR. "Aşteptăm şi nişte explicaţii. Poate cu această ocazie, dacă vine primul ministru desemnat, demis sau interimar, poate ne dă nişte explicaţii şi în ce priveşte ordonanţa de urgenţă cu aceste modificări antidemocratice şi câteodată aberante (ordonanţa de urgenţă privind alegerile anticipate - n.r.)", a afirmat Marcel Ciolacu.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus