Stiri de ultima ora

Cine sunt victimele accidentului din Ialomița. Starea răniților aduși în Capitală

Cine sunt victimele accidentului din Ialomița. Starea răniților aduși în Capitală
Actualitate
Victimele accidentului care a avut loc sâmbătă dimineața în județul Ialomița, între Slobozia și Urziceni, erau colegi de muncă, majoritatea femei, angajate ale unui lanț de supermarketuri și lucrau în București. Accidentul s-a soldat cu 10 morți și șapte răniți . Un TIR al cărui șofer pare să fi adormit la volan a lovit din plin microbuzul care transporta angajații spre locul de muncă. Toate victimele aduse la București sunt femei, cu vârste cuprinse între 19 și 53 de ani.

Două victime rănite au fost transportate la spitalele Floreasca și două la Bagdasar Arseni. Ele se află în stare stabilă. Un al cincilea pacient va fi adus cu elicopterul de la Slobozia la București pentru o intervenție. Încă o victimă urmează, de asemenea, să sosească la București, după ce medicii de la Slobozia și-au dat acordul pentru transfer.

„Pacienții internați la Bagdasar Arseni au următoarea stare, de fapt o pacientă de 42 de ani, care în aceste momente este în sala de operații pentru o ruptură de splină, va rămâne internată la Secția de Chirurgie Generală, o altă pacientă de 30 de ani a cărei stare este stabilă, ea va rămâne probabil internată pe Secția de Chirurgie Plastică, prezentând o plagă facială”, a declarat ministrul sănătății, Sorina Pintea, potrivit Mediafax.

Un alt pacient urmează să fie adus cu elicopterul de la Slobozia. „Acolo a fost operat pentru o fractură de splină, dar pentru că prezintă o fractură de coloană vertebrală, va fi adus la Spitalul Bagdasar Arseni”, a mai spus Pintea la Antena 3.

Alți doi răniți, tot două femei, sunt internați la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.

„La Spitalul Floreasca se află internate două paciente, o pacientă de 39 de ani, cu politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav, toracic, care din Unitatea de Primiri Urgențe a intrat direct în sala de operații pentru că era instabilă hemodinamic. În acest moment, este stabilă hemodianmic și va merge la CT (Computer Tomograf -n.r.) pentru investigații complete. Pacienta a doua de la Floreasca, 45 de ani, este stabilă hemodinamic, dar va merge în Terapie Intensivă, pentru că prezintă un politraumatism, un traumatism cranio-cerebral, o fractură de bazin complexă, deci starea nu este foarte bună”, a declarat Sorina Pintea.

Starea femeilor rănite aduse în București

Starea victimelor din accidentul care a avut loc în această dimineață în județul Ialomița și care sunt internate în unitățile sanitare din București:

Spitalul Floreasca:

1) Femeie,  39 ani: politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav, traumatism toracic, traumatism abdominal cu hemoperitoneu masiv prin ruptură de splina gradul 5 (explozie). Traumatism de bazin cu luxație coxofemurală stânga. A mers din UPU direct la sala de operație lemtrubca era instabilă hemodinamic. E stabilă hemodinamic și după intervenția abdominală și reducerea luxație de sold, a mers către CT pentru bilanț complet. Rămâne internată în ATI;

2) Femeie, 45 ani, ocupant microbuz. Politraumatism, traumatism cranio-cerebral, traumatism toracic cu facturi costale multiple bilaterale, fractură de vertebră toracala 2, hemotorax drept minim, traumatism abdominal cu contuzie renală dreapta, fractură de bazin complexă, fractură de peroneu stâng, luxație radius stâng. E stabilă hemodinamic. Merge în ATI.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus