Stiri - Editia din date de 17-03-2016

Arhiva stiri din data de:
17-03-2016 Stiri de ultima ora din

Cine sunt principalii candidaţi pentru conducerea Parchetului General

Actualitate
Codruţ Olaru, fost procuror şef al DIICOT, actual adjunct al Procurorului General, a declarat pentru MEDIAFAX că şi-a depus candidatura miercuri seara pentru a prelua conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie(ÎCCJ).

Codruţ Olaru este procuror din 1995, iar reperele CV-ului său sunt perioada la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Bacău (2005 - 2007) şi cea în funcţia de procuror şef al DIICOT (din ianuarie 2007).

Olaru a fost procuror din 1995 până în 1999 la Parchetul Judecătoriei Bacău, instituţie pe care ulterior a condus-o timp de un an, până în 2000. Ulterior, Codruţ Olaru a fost procuror la Parchetul Tribunalului Bacău, iar din 2002 a fost la DIICOT Bacău, instituţie pe care a şi condus-o din 2005 până în 2007.

Codruţ Olaru a fost şef al DIICOT timp de două mandate, din 2007 până în 26 martie 2013, iar ulterior a fost numit adjunct al Procurorului General al României, în mandatului lui Tiberiu Niţu.

Un alt candidat este Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

“Doamna ministru a cerut la Bilanţul Parchetului General procurorilor generali din ţară să se înscrie în cursă. S-a folosit expresia “dacă ne pasă”. Aşa că m-am înscris” a declarat pentru MEDIAFAX Augustin Lazăr.

Un alt candidat este fostul preşedinte al CSM, Oana Hăineală, care şi-a depus candidatura marţi. Oana Hăineală este membru al Consiliului Superior al Magistraturii din anul 2012, având la activ un mandat de vicepreşedinte al instituţiei şi unul de preşedinte al CSM. În cadrul consiliului este reprezentant al parchetelor de pe lângă tribunale.

Din iulie 2010 până în ianuarie 2011 a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov iar anterior, consilier al Preşedintelui Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, în perioada februarie - iulie 2010.

Din luna mai a anului 2009, până în februarie 2010, a fost consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al viceprim-ministrului, ministrul administraţiei şi internelor.

În intervalul mai 2007 - mai 2009, a ocupat funcţia de director al Direcţiei pentru relaţia cu Ministerul Public, în cadrul Ministerului Justiţiei. În perioada 2004 - 2008, Oana Hăineală a fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău iar anterior, în intervalul 15 iunie 2004 – 1 august 2004 a fost procuror şef al Biroului de anchete speciale în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Timp de câteva luni, pe parcursul anului 2004, a activat in cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a parchetului instanţei supreme.

Din anul 2002 până în 2004 a fost adjunct al prim- procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău. În 2001 - 2002 a condus Parchetul de pe lângă Judecătoria Moineşti, iar în perioada 1998 - 2002 a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău. Şi-a început cariera în sistemul judiciar în anul 1998, ca avocat în baroul Bacău.

Procedura de selecţie a Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost demarată în luna februarie de Ministerul Justiţiei, după demisia lui Tiberiu Niţu din această funcţie.

Potrivit calendarului stabilit de minister, procurorii care doresc să ocupe această funcţie şi-au putut depune candidatura până la data de 16 martie. Candidaţii vor avea discuţii cu ministrul justitiei, în perioada 18 - 22 martie.

La data de 23 martie, ministrul va trimite propunerea către Consiliul Superior al Magistraturii. Propunerea Ministrului Justiţiei către Preşedintele României va fi transmisă până la data de 22 aprilie 2016.Articole similare :
22
mar.
intalnire decisiva intre ministrul justitiei si candidatii la functia de procuror general al romaniei
Actualitate
Candidaţii pentru funcţia de Procuror General al României, Gheorghe Ivan, Oana Hăineală, Augustin Lazăr şi Codruţ Olaru au, marţi, discuţii cu ministrul Justiţiei, Raluca Prună. Coform procedurii, după discuţii, Raluca...

17
mar.
ministerul justitiei gheorghe ivan oana haineala augustin lazar si codrut olaru candidatii la parchetul general
Politic
Ministerul Justiţiei a anunţat, joi, într un comunicat de presă, numele candidaţilor pentru funcţia de Procuror General al României. Candidaţii sunt Gheorghe Ivan , Oana Hăineală, Augustin Lazăr şi Codruţ Olaru,...

22
mar.
candidatii la functia de procuror general discuta astazi cu ministrul justitiei cand si cum va fi numit noul procuror general al romaniei
Actualitate
Coform procedurii, după discuţii, Raluca Prună îl va propune pe unul dintre cei patru candidaţi pentru a conduce Parchetul General. Potrivit calendarului anunţat de minister, miercuri, va fi transmisă propunerea...

17
mar.
cine va fi noul procuror general al romaniei candidatul cu cele mai mari sanse sa ocupe locul vacant dupa demisia lui nitu
Actualitate
Codruţ Olaru, Oana Hăineală şi Augustin Lazăr sunt principalii trei candidaţi înscrişi în cursa pentru postul de procuror general al României, rămas vacant înainte de expirarea mandatului prin demisia lui...

17
mai.
klaus iohannis a semnat decretul prin care procurorul codrut olaru a devenit general activ
Politic
Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis , a semnat marţi, 17 mai a.c., decretul privind chemarea în activitate a domnului general de brigadă – cu o stea, în rezervă, Olaru Codruţ...

comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari imobiliare Wagner Invest Evaluari imobiliare Wagner Invest
Evaluari imobiliare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : Actualitate:
Artilcole stiri grupate pe subiecte