Stiri de ultima ora

Cine sunt candidații PNL pentru europarlamentare

Cine sunt candidații PNL pentru europarlamentare
Actualitate
Realizatorul TV Rareș Bogdan (foto) este primul clasat pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. Pe lista PNL se mai află Vasile Blaga, fostul lider PDL, dar și doi primari cu vechime în administrația locală - Mircea Hava (Alba-Iulia) și Gheorghe Falcă (Arad).

Actualizat: 14.03.2019 - 16:02

Conducerea PNL a validat, joi, lista de candidați pentru alegerile europarlamentare. Pe primul loc se va afla Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de putere” de la Realitatea TV. Negocierile dintre PNL și Rareș Bogdan durează de mai multă vreme, dar ieri Rareș Bogdan a confirmat oficial că va  candida pe listele PNL. „M-am hotărât să candidez cap de listă pentru PNL. Candidez ca PNL să devină pentru prima dată în istoria post-decembristă primul partid din România. Pe 26 mai, PNL are şansa istorică să fie primul partid al României. Nu vreau nicio funcţie în partid, rămân simplu membru de partid la Sectorul 1 Bucureşti. Funcţiile în partid se câştigă. Dacă cei din partid vor considera că le aduc un plus, ei vor hotărî. Eu deocamdată nu doresc o funcţie în partid”, a afirmat Rareş Bogdan.

Al doilea clasat este Mircea Hava, primarul din Alba Iulia. Hava este unul dintre cei mai longevivi primari de municipiu reşedinţă de judeţ din ţară, ocupând această funcţie fără întrerupere din 1996. El a mai deţinut funcţia de primar al municipiului Alba Iulia şi în perioada 1991-1992, după care, între 1993 şi 1996, a fost viceprimar. Acum, Hava, membru al fostului PDL a decis să renunțe la administrația locală pentru un post în Parlamentul European.

Paritate PNL-PDL

Al treilea clasat este Siegfried Mureșan, europarlamentar, purtător de cuvânt al PPE. Mureșan a fost ales în Parlamentul European pe listele PMP, dar a trecut la liberali, negociind obținerea unui loc eligibil. Siegrfied Mureșan este unul dintre cei mai activi europarlamentari români.

Locul patru este ocupat de Vasile Blaga, fost copreședinte al PNL și fost președinte al fostului PDL. Așa cum reiese și din parcurgerea listei candidaților, reprezentanții fostului PDL au primit jumătate din locurile eligibile. Această împărțirea a fost efectul negocierilor pe care Vasile Blaga le-a purtat cu președintele PNL Ludovic Orban.

Pe locul cinci se află europarlamentarul Adina Vălean, soția fostului președinte PNL Crin Antonescu. Vălean este un europarlamentar extrem de activ. În aprilie 2009, Parlamentul European a aprobat raportul Adinei Vălean referitor la reducerea de la 1 iulie 2009 a tarifelor maxime în cazul trimiterii de mesaje text și descărcării de date de pe Internet în regim de roaming. Chiar dacă fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a fost printre primii care şi-au depus candidatura pentru competiţia internă la europarlamentare, acesta nu se mai regăsi pe locuri eligibile.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus