Stiri de ultima ora

Cina organizată la summitul intercoreean va avea un meniu special, cu simboluri ascunse

Cina organizată la summitul intercoreean va avea un meniu special, cu simboluri ascunse
Actualitate
Cina organizată la summitul intercoreean va avea un meniu special, cu simboluri ascunse pentru liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in.

Reşedinţa oficială a preşedintelui sud-coreean, cunoscută drept Blue House, a publicat un meniu ilustrat care le va fi prezentat liderilor Kim Jong Un şi Moon Jae-in.

Printre felurile de mâncare care vor fi pregătite pentru această cină se numără pachete cu castravete de mare, cod şi vită, o delicatesă din comitatul Sinan, unde a crescut fostul preşedinte sud-coreean Kim Dae-jung. Fostul preşedinte a cerut stabilirea unui angajament faţă de Coreea de Nord şi l-a îmbrăţişat pe Kim Jong Il la primul summit intercoreean, care a avut loc în anul 2000.

Din meniu va face parte şi Rosti, o mâncare tradiţională elveţiană care conţine cartofi răzuiţi şi prăjiţi. Acest fel de mâncare i-ar putea aminti lui Kim Jong Un despre prima sa vizită în Elveţia, unde ar fi urmat liceul.

Un alt fel de mâncare va fi Dulgher mare prăjit. Motivul prezentării acestui fel de mâncare este acela că Moon Jae-in a crescut în oraşul portuar Busan. Blue House a precizat că a ales Dulgherul mare, deoarece acesta este considerat un peşte de calitate în Europa, unde a crescut Kim Jong Un.

Meniul va include şi caracatiţă din Namhae Tongyeong, din sudul Coreei de Sud, cu sos de soia şi suc de citrice.

„DMZ Bibimbap”, un fel de mâncare pregătit cu legume, ierburi şi orez din satul Biha, unde a crescut fostul preşedinte sud-coreean Roh Moo-hyun, va fi, de asemenea, parte din meniu. Roh Moo-hyun a prezidat cel de-al doilea summit intercoreean, cu Kim Jong Il, în 2007.

Meniul va mai conţine, între altele, un mousse de mango, cu o hartă a Coreei unite deasupra, ascunsă într-o sferă din ciocolată. Desertul va fi servit cu un ciocan mic lângă, pentru ca cei care îl servesc să poată sparge sfera de ciocolată. Potrivit Blue House, acest desert simbolizează existenţa unor relaţii calde între cele două ţări, după spargerea acestei bariere.

Un ceai făcut din ciuperci din lanţul muntos Baekdudaegan, care se întinde din Coreea de Nord până în Coreea de Sus, şi din portocale din Insula Jeju va fi servit, de asemenea. Includerea ceaiului în meniu simbolizează speranţa că energia păcii va fi transmisă din Baekdudaegan în Jeju.

Kim Jong-un a devenit primul lider nord-coreean care a ajuns în Coreea de Sud după ce a trecut linia de demarcaţie militară care separă cele două ţări de la sfârşitul războiului în 1953.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus