Stiri - Editia din date de 11-01-2017

Arhiva stiri din data de:
11-01-2017 Stiri de ultima ora din

Centrul de reabilitare din Brădet a fost distrus aproape în întregime de flăcări

Actualitate
Centrul de reabilitare din Brădet a fost distrus aproape în întregime de flăcări

Centrul de Reabilitare Şcolară de la Brădet a ars aproape în totalitate, pe o suprafaţă de 650 metri pătraţi, cauza probabilă a incendiului izbucnit miercuri fiind supraîncălzirea coşului de fum al centralei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Centrul de reabilitare din Brădet a fost distrus aproape în întregime de flăcări (Imagine: Florin Buliga / Mediafax Arhiva Foto)

Pompierii au intervenit iniţial cu patru autospeciale de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, însă ulterior au solicitat şi ajutorul unui echipaj de la Serviciul de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă din Săcele.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 17.00, mai multe echipe de pompieri rămânând la faţa locului pentru supraveghere.

"A ars aproape în totalitate construcţia pe o suprafaţă de 650 de metri pătraţi. Incendiul s-a propagat foarte repede, deoarece construcţia era în mare parte din lemn. Intervenţia a fost foarte dificilă pentru că s-a desfăşurat la minus 15 grade Celsius. Hidranţii nu funcţionau din cauza temperaturii foarte scăzute şi am fost nevoiţi să ne alimentăm autodpecialele cu apă de la câţiva kilometri“, a declarat purtătorul de cuvînt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, cpt. Ciprian Sfreja.

Se pare că incendiul a pornit de la coşul de fum al centralei, care s-a supraîncălzit, potrivit sursei citate.

Deşi iniţial reprezentanţii ISU au declarat că au fost evacuate 17 persoane cu vârste între 5 şi 20 de ani, Direcţia Generală de Asitenţă Socială şi Protecţie a Copilului Braşov a anunţat că în clădire se aflau 24 de fete cu vârste între 7 şi 18 ani.

"Personalul de serviciu din cadrul Complexului de Reabilitare Şcolară Brădet a observat să din acoperişul cabanei de fete din cadrul complexului ieşea fum. Imediat au fost anunţaţi pompierii care au intervenit cu cinci autospeciale. La momentul izbucnirii incendiului, în cabană se aflau 24 de fete cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani“, a spus Lidia Mailat, purtător de cuvânt al DGASPC Braşov.

Conducerea instituţiei a decis mutarea temporată a celor 24 de fete în Locuinţa protejată "Casa Chris“ din Brădet.

Reprezentantul DGASPC Braşov a adăugat că, în luna ianuarie 2016, "ca urmare a deciziilor ISU venite după incidentul de la Clubul Colectiv, a fost realizată, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Braşov, ignifugarea acoperişurilor cabanelor de la CRS Brădet“.

La Centrul de Reabilitare Şcolară de la Brădet sunt îngrijiţi copii şi tineri cu deficienţe intelectuale şi cu tulburări de comportament. Fiind subordonată Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Braşov, instituţia primeşte în grijă copii defavorizaţi din judeţul Braşov, pe care, prin diverse metode pedagogice, încearcă să-i pregătească pentru o viitoare integrare în societate.Va recomandam sa cititi si :
12
ian.
centrul de reabilitare bradet care a ars miercuri aproape in totalitate nu avea polita de asigurare
Actualitate
Centrul de reabilitare Brădet, care a ars miercuri aproape în totalitate, nu avea poliţă de asigurare Membrii comisiei pentru Sănătate, Protecţia Copilului şi a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul...

30
iun.
copil de 13 ani gasit mort intr un centru de reabilitare din judetul brasov parchetul a deschis dosar penal
Actualitate
Copil de 13 ani, găsit mort într un centru de reabilitare din judeţul Braşov. Parchetul a deschis dosar penal Un copil de 13 ani, care suferea de handicap grav şi care...

11
ian.
incendiu la un centru de copii cu dizabilitat i din jude ul brasov 17 persoane au fost evacuate
Actualitate
Incendiu la un centru de copii cu dizabilităţí din judeúl Braşov. 17 persoane au fost evacuate Un incendiu a izbucnit, miercuri, la Centrul pentru copii cu handicap din Brădet, judeţul...

29
apr.
incendiu la un restaurant din centrul vechi al capitalei
Actualitate
Un incendiu a izbucnit sâmbătă noaptea la coşul de fum al unui restaurant din Centrul Vechi al Capitalei, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ISU Bucureşti Ilfov. Actualizat 29.04.2018...

17
ian.
iasi patru adolescente au disparut dintr un centru pentru minori
Actualitate
Patru adolescente din Iași au dispărut din Centrul de Primire Minori în Regim de Urgență după ce au scos gratiile de la geamul unei camere și au profitat de neatenția...


comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari pentru impozitare Wagner Invest Evaluari pentru impozitare Wagner Invest
Evaluari pentru impozitare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : Actualitate:
Artilcole stiri grupate pe subiecte