Stiri de ultima ora

CCR, așteptată să se pronunțe pe alegerea primarilor în două tururi

CCR, așteptată să se pronunțe pe alegerea primarilor în două tururi
Actualitate
Decizie importantă la Curtea Constituţională pe tema alegerilor primarilor în două tururi. Judecătorii CCR trebuie să se pronunțe dacă o inițiativă cetăţenească ce prevede această modificare este sau nu constituțională. Pentru acest demers au fost strânse 140.000 de semnături, dintre care 120.000 validate de primării şi depuse la Curte împreună cu inițiativa.

Inițiativa cetățenească depusă de grupul parlamentar USR prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Inițiatorii mai vor ca diaspora

Aceasta, în condițiile în care în 2011 a fost modificată legislația, astfel încât alegerile locale să aibă doar un tur de scrutin.

În ultimul an, partidele de opoziție – USR, PNL, PMP și Pro România au spus în repretate rânduri că doresc să se revină la alegerea primarilor în două tururi.

Același punct de vedere l-a avut și ALDE, partenerul de guvernare al PSD, ceea ce a creat tensiuni în interiorul coaliției de guvernare.

UDMR nu și-a exprimat public punctul de vedere pe acest subiect, dar în cadrul unei comisii de specialitate, la dezbaterea unui proiect de lege care prevede revenirea la alegerea primarilor în două tururi, în urmă cu două luni, au votat pentru un raport negativ.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus