Stiri de ultima ora

CCR a respins sesizarea PNL pe mandatul de deputat al lui Dragnea. Sesizarea a devenit inadmisibilă

CCR a respins sesizarea PNL pe mandatul de deputat al lui Dragnea. Sesizarea a devenit inadmisibilă
Actualitate
Curtea Constituţională a respins, joi, cu unanimitate de voturi, sesizarea de neconstituţionalitate a PNL privind invalidarea mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea, acesta fiind condamnat la închisoare cu executare. Astfel, judecătorii au constatat că sesizarea a devenit inadmisibilă.

CCR a respins sesizarea PNL pe mandatul de deputat al lui Dragnea. Sesizarea a devenit inadmisibilă

Curtea Constituţională a respins, joi, cu unanimitate de voturi, ca fiind inadmisibilă, sesizarea de neconstituţionalitate formulată de PNL privind Hotărârea Camerei Deputaţilor nr. 122/2016 pentru validarea mandatelor deputaţilor aleşi la data de 11 decembrie 2016. Judecătorii Curţii Constituţionale au constatat că fostul lider PSD este condamnat la închisoarea cu executare, declarând astfel că sesizarea a devenit inadmisibilă. Pe 14 mai, liberalii au cerut Curţii să invalideze mandatul lui Liviu Dragnea, deoarece liderul PSD era condamnat pentru săvârşirea unor infracţiuni în cadrul derulării unui proces electoral, aspect neconstituţional în opinia PNL.

”PNL solicită Curţii Constituţionale invalidarea mandatului de parelamentar pentru Liviu Dragnea. Infractorul şef din fruntea Camerei Deputaţilor se află în ultimele zile într-un delir anticonstituţional şi trebuie oprit”, a anunţat prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan. În sesizarea liberalilor se arată că punctul 4, al paragrafului 35 din anexa, parte integrantă, a Hotărârii nr.122 din 21 decembrie 2016 a Camerei Deputaţilor referitor la validarea mandatului lui Nicolae-Liviu Dragnea este neconstituţional deoarece încalcă dispoziţiile art.1 alin.(5) şi ale art.70 alin.(1) şi alin.(2) din Constituţia României. ”Camera Deputaţilor, în cazul reflectat la pct.4 al paragrafului 35 din Hotărârea Camerei Deputaţilor nr.122 din 21 decembrie 2016, avea obligaţia regulamentară să se pronunţe prin vot asupra invalidării mandatului de deputat al domnului Nicolae-Liviu Dragnea deoarece acesta era condamnat pentru săvârşirea unor infracţiuni în cadrul derulării unui proces electoral, cauză expresă de invalidare a mandatului prevăzută de art. 7 alin.(3) teza II din Regulamentul Camerei Deputaţilor. Este de menţionat, totodată, că acestuia i-a fost interzis, din anul 2015 prin hotărârea judecătorească de condamnare rămasă definitivă, exerciţiul drepturilor electorale (dreptul de vot şi dreptul de a fi ales) pentru o perioadă de 4 ani de zile. În concluzie, vă solicităm să constataţi, pentru motive intrinseci, că dispoziţia punctului 4 din paragraful 35 „circumscripţia electorală nr.35 judeţul Teleorman, din anexa, parte integrantă, la Hotărârea Camerei Deputaţilor nr.122 din 21 decembrie 2016, privind validarea mandatului de deputat al domnului Nicolae-Liviu Dragnea este neconstituţională deoarece încalcă dispoziţiile art.1 alin.(5) coroborat cu dispoziţiile art.70 din Constituţia României”, se arată în sesizarea PNL.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus