Stiri de ultima ora

Caz de pedofilie din 2016, la Parchetul General. Ce legătură ar avea cu olandezul

Caz de pedofilie din 2016, la Parchetul General. Ce legătură ar avea cu olandezul
Actualitate
Olandezul considerat principalul suspect în cazul copilei de 11 ani din Dâmboviţa ar putea avea legătură şi cu un caz petrecut în 2016, în judeţul Iaşi.

Este vorba despre un caz din iunie 2016, când o minoră din localitatea Horleşti, judeţul Iaşi, a fost răpită de un necunoscut şi agresată sexual pe un câmp din apropiere. Autorul nu a fost prins niciodată, deşi autorităţile au făcut publice imagini de pe camerele de supraveghere în care ar putea fi recunoscut. Dosarul acestei agresiuni este anchetat acum din nou la Parchetul General, în contextul cazului de la Gura Şuţii. Se pare că Johannes Visscher,  olandezul suspectat de uciedere Mihaelei Fieraru şi care s-a sinucis luni ar fi fost în iunie 2016 în judeţul Iaşi. Ce este cert e că bărbatul a mai vizitat ţara noastră în trecut şi că avea la activ agresiuni sexuale, fapte de violenţă şi conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Locuinţa lui Johannes Visscher din Beers, sudul Olandei, a fost ore în şir percheziţionată de poliţişti în ultimele zile. Ca să ajute investigaţia din România, criminaliştii olandezi au ridicat probe ADN şi au analizat aparatură electronică folosită de suspect.

În casă, Visscher ducea - potrivit vecinilor - o viaţă retrasă. Trecutul lui este însă terifiant. Într-un interviu pentru o publicaţie din Brabant, o fostă logodnică a declarat că individul fusese condamnat în trecut pentru că a hărţuit şi agresat mai multe femei şi după ce şi-a ispăşit pedeapsa a fost internat o vreme într-un stabiliment psihiatric. Fosta logodnică: „M-a rugat să mă căsătoresc cu el. A trebuit să îmi spună totul despre trecutul lui. Ofiţerul de probaţiune i-a cerut asta.” Deşi avea un istoric complicat, Vissecher nu era considerat o ameninţare şi putea să se plimbe - fără probleme - prin Europa. În ultimii ani, ar fi venit în România de mai multe ori, iar acum anchetatorii încearcă să afle dacă a făcut şi alte victime. Potrivit unor surse din anchetă, există indicii clare că în excursiile lui trecute bărbatul ar fi ajuns şi în Sibiu şi Arad.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus