Stiri de ultima ora

Cati Andronescu a intrat in vizorul protestatarilor, la Sibiu: Ce parere aveti ca in Romania anului 2019 sunt copii care mor inecati in rahat? (Video)

Cati Andronescu a intrat in vizorul protestatarilor, la Sibiu: Ce parere aveti ca in Romania anului 2019 sunt copii care mor inecati in rahat? (Video)
Actualitate
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a fost admonestata de protestatari, vineri, la Sibiu, unde a efectuat o vizita oficiala alaturi de ministrul Turismului.Andronescu a sustinut o conferinta de presa in fata sediului PSD, iar la finalul acesteia un protestatar a invitat-o la "un dialog asumat cu cetatenii", potrivit Turnul Sfatului. Acesta i-a adresat doua intrebari ministrului: "Ce parere aveti ca in Romania anului 2019 sunt copii care mor inecati in rahat?" si "Cat de responsabila sau vinovata va simtiti de starea invatamantului romanesc si de copiii care mor inecati in rahat?".Manifestantul facea referire la cazul unui copil de trei ani din Iasi care a murit, la jumatatea lunii aprilie, dupa ce a cazut in fosa septica din spatele scolii din localitatea Buda.Iata aici detalii - "Eu vin aici la dvs. dupa 2 zile de dialog cu ministrii Educatiei din Uniunea Europeana si din acest dialog am inteles ca aproape toti se confrunta cu aceleasi lucruri cu care ne confruntam si noi", a fost replica ministrului Educatiei.

Raspunsul nu a fost insa bine primit de oamenii adunati in fata sediului PSD din Sibiu.Andronescu a mai adaugat ca "in Romania, scolile, din punct de vedere al patrimoniului, nu sunt in responsabilitatea Ministerului Educatiei. Sunt in responsabilitatea autoritatilor locale".La aceasta conferinta de presa, ministrul Andronescu a fost insotit de Bogdan Trif, ministrul Turismului, care a intervenit in apararea colegei sale: "Sunt copii impuscati, domnule, tocmai in tari civilizate, ca tot vorbeati de tragedii".Iata schimbul de replici:
www.ziare.com

Articole similare :
comments powered by Disqus