Stiri de ultima ora

Carmen Dan TAIE în CARNE VIE după scandalul doctoratelor plagiate din MAI - Cine sunt politiștii care rămân fără sporuri

Carmen Dan TAIE în CARNE VIE după scandalul doctoratelor plagiate din MAI - Cine sunt politiștii care rămân fără sporuri
Actualitate
Ministrul de Interne, Carmane Dan, a anunțat, vineri, modificarea ordinului de ministru prin care angajații cu titlul de doctor primesc spor de doctorat, precizând că nu i se pare normal ca un agent care lucrează în zona operativă și are titlu de doctor în mecanică să primească acest beneficiu, conform Mediafax.

În contextul demarării procesului de evaluare a lucrărilor de doctorat de la Academia de Poliție, am considerat că impunerea unor norme de integritate față de angajații care primesc acest spor nu se poate limita numai la cei care și-au obținut doctoratele în Academia de Poliție. În acest sens, am inițiat modificarea ordinului de ministru prin care ne vom asigura că toți cei peste 500 de angajați care dețin titlul de doctor și care primesc sporul de doctorat respectă condiția prevăzută de legea 153/2017 și anume, că își desfășoară activitatea în domeniul pentru care dețin respectivul titlu", a declarat, vineri, Carmen Dan.

Ministrul Afacerilor Interne a precizat că nu i se pare normal ca, de exemplu, un polițist care lucrează în zona operativă și are titlu de doctor în mecanică să beneficieze de acel spor de doctorat plătit de minister.

"Mi se pare corect ca instituția să plătească sporul de doctorat dacă studiile respectivului angajat pot fi valorificate în munca pe care acesta o prestează pentru instituție. Cu toții ne dorim angajați calificați și bine pregătiți, iar această supra-calificare în domeniul de activitate înțelegem că trebuie retribuită. Angajatorul nu poate plăti însă faptul că un angajat își finalizează doctoratul într-un domeniu care nu are nicio legătură cu activitatea pe care el o prestează", a completat Carmen Dan.

Ministrul de Interne a anunțat că instituția pe care o conduce plătește în prezent pentru sporurile de doctorate peste 550.000 de lei lunar. "Personal aș prefera să folosim anual o sumă cu cel puțin tot atâtea cifre pentru reabilitarea, construcția sau renovarea unor spații adecvate muncii noastre", a conchis Carmen Dan.

Comisia de Etică și Deontologie Universitară din cdrul Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza a fost sesizată pentru 60 de teze de doctorat susținute din 2011 și până în prezent. La acestea se adaugă și tezele de doctorat aparținând întregii conduceri a Academiei de Poliție, pentru a se clarifica orice suspiciuni de plagiat față de aceștia. Conducerea MAI a cerut privind stadiul verificărilor acestor teze de doctorat, având în vedere că, potrivit lui Carmen Dan, în aproape șase luni au fost evaluate și s-au emis puncte de vedere pentru doar șase lucrări de doctorat. În replică, Mihai Marcoci, prorector şi purtător de cuvânt al Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza , a declarat, pentru MEDIAFAX, că cele șase teze au fost verificate în 17 zile, nu în șase luni de zile.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus