Stiri de ultima ora

Campanie inedita a Europol. Carti postale pentru cei mai cautati infractori: Ne e dor de voi, veniti inapoi

Campanie inedita a Europol. Carti postale pentru cei mai cautati infractori: Ne e dor de voi, veniti inapoi
Actualitate
Politia europeana, Europol, a lansat o campanie inedita pentru a populariza imaginile celor mai cautati fugari, "trimitandu-le" acestora o serie de carti postale in aceasta vara.

"Draga Artur, cartofii prajiti belgieni sunt cei mai buni si stim ca iti e dor de ei. Hai inapoi sa te bucuri de ei - vom avea o surpriza frumoasa pentru tine", scrie pe o carte postala din partea politiei belgiene, potrivit France 24 .

Ilustrata are si un desen cu foarte celebra statuie Manneken Pis, o gramada de cartofi prajiti si un pahar cu bere, fiind adresata lui Artur Nawrocki. Acesta este dat in urmarire dupa ce a fost condamnat pentru trafic de droguri , de un tribunal din Belgia.

"Draga Farouk, trebuie sa stii ca viata este cea mai frumoasa in dulcea Franta. Speram sa te intorci la noi curand", se arata pe o alta carte postala, din partea politiei franceze, pe care scrie "ne e dor de tine", in limba lui Jules Verne, Victor Hugo si Alexandre Dumas.

Cartea postala prezinta si o imagine a Turnului Eiffel, un barbat intr-un tricou cu dungi si o esarfa la gat, avand o bagheta de paine, un croissant si o sticla de vin rosu, si este adresata lui Farouk Hachi. Acesta a fost condamnat in absenta, in anul 2009, la 20 de ani de inchisoare , pentru mai multe jafuri armate violente.

Desigur ca nimeni nu se asteapta ca infractorii sa fie maguliti si incantati de cartile postale, astfel incat sa se intoarca acasa, insa ceea ce sta in spatele amuzantei campanii a Europol este intentia de a-i face pe europeni sa intre pe site-ul institutiei, in speranta ca vor ajuta astfel la depistarea infractorilor cautati pentru diferite fapte grave.

"In timp ce cei mai multi dintre noi ne bucuram de o binemeritata vacanta de vara, infractorii nu isi iau concediu de la infractiuni . Destinatiile de vacanta s-au dovedit a fi un loc popular pentru fugari sa se ascunda", arata Europol, intr-un comunicat, fiind indicate tari precum Spania, Italia si Turcia.

Campania amuzanta a fost facuta publica vineri, ca parte a actiunilor de cautare a celor mai mari infractori.

De la lansarea site-ului eumostwanted.eu , in luna ianuarie 2016, au fost gasiti si arestati 36 de infractori, dintre care 11 ca rezultat direct al informatiilor furnizate catre Europol.

Dupa o campanie similara, au fost arestati trei fugari, dintre care un britanic care era barman in Amsterdam, cu ajutorul celor care au intrat pe site si l-au recunoscut.

Zeci de infractori se afla pe lista celor mai cautati de Europol, printre care si doi pentru care se ofera recompensa, dar si doi romani - Gheorghe Clapon (49 de ani, fapte de coruptie , condamnat la 9 ani si 5 luni de inchisoare) si Ionel Silvestru (50 de ani, trafic de fiinte umane, condamnat la 12 ani de inchisoare).
www.ziare.com

Articole similare :
comments powered by Disqus