Stiri de ultima ora

Câine antrenat de CIA, „concediat” după ce și-a pierdut interesul în a detecta bombe

Câine antrenat de CIA, „concediat” după ce și-a pierdut interesul în a detecta bombe
Actualitate
Câine antrenat de CIA, „concediat” după ce și-a pierdut interesul în a detecta bombe

+ 0

Lulu, patrupedul special antrenat de CIA pentru a detecta bombele a fost „concediat”, după ce și-a pierdut instinctul în detectarea explozibililor.

Lulu, un labrador negru, a urmat un rigulos program de antrenament efectuat de către agenția de intelligence americană.

Oficialii CIA susțin că în ultimele săptămâni patrupedul și-a pierdut „mirosul de-a detecta explozibilii”.

We’ll miss Lulu, but it was right decision for her & we wish her all the best in her new life! https://t.co/nPZl6YWNKb pic.twitter.com/Mbcr9C7wUY

— CIA (@CIA) October 18, 2017

"Pot exista un milion de motive pentru care un anumit câine are o zi proastă, iar formatorii devin psihologi canini, care încearcă să-și dea seama ce-i va ajuta pe câine să iasă din aceea stare. Uneori puiul este plictisit si are nevoie de mai mult timp de joacă sau de mai multe provocări, cateodată câinele are nevoie de o pauză și alteori are o problemă medicală minoră.

Our trainers’ top concern is physical & mental well-being of K9s. They made difficult decision & did what’s best for Lulu: stop her training pic.twitter.com/Ss9y9LpE9q

— CIA (@CIA) October 18, 2017

"După câteva zile, formatorii lucrează cu puiul pentru orice problemă a apărut, iar câinele se întoarce cu nerăbdare și fericire pentru a-și continua atrenamentul", notează CIA.

Lulu was adopted by her handler & now enjoys her days playing w his kids & a new friend, & sniffing out rabbits & squirrels in the backyard. pic.twitter.com/WOImM75P1D

— CIA (@CIA) October 18, 2017

Cu toate acestea, pentru Lulu „problema” nu a putut fi rezolvată, iar CIA a decis să o retragă.

Agenția a adăugat: "Pentru câțiva câini, cum ar fi Lulu, devine clar că problema nu este temporară... Lulu nu mai era interesată să caute explozivi”.

Imediat după „concedierea” sa, Lulu a fost adoptată de o familie, iar patrupedul va duce o viață „normală”, înconjurată de iubire, iar zilele și le va petrece jucându-se cu copiii cuplului.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus