Stiri de ultima ora

C. T. Popescu: "Chiparosule!" nu înseamnă copacul în cauză. Este limbajul unui derbedeu, dacă nu al unui interlop

C. T. Popescu: Chiparosule! nu înseamnă copacul în cauză. Este limbajul unui derbedeu, dacă nu al unui interlop
Actualitate
Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici l-a jignit miercuri, la dezbaterea bugetului pe 2019 în Comisiile de buget-finanţe, pe sentorul liberal Florin Cîţu, strigându-i: „Eşti frumos! Chiparosule! După ce că eşti urât, mai eşti şi prost”. „ nu înseamnă copacul în cauză, este o expresie folosită de interlopi”, a spus, la Jurnalul de Seară, gazetarul Cristian Tudor Popescu.

Întrebat de jurnalişti de ce a folosit aceste apelative, Eugen Teodorovici a susţinut că nu a spus nimic urât: „Am spus ceva urât? Am zis frumosule, chiparosule. Vedeţi ce înseamnă chiparos.”

Cristian Tudor Popescu a criticat în termeni duri limbajul ministrului de Finanţe: „ nu înseamnă copacul în cauză. Este o expresie de argou, folosită de interlopi, este limbajul unui derbedeu, dacă nu al unui interlop.

Am tot zis de acest gigălău diverse lucruri.

Am o singură întrebare care îl aud vorbind aşa. Oamenii din ţara asta au banii la acest om. În curând s-ar putea să fie şi aurul de la Londra pe mâna acestui om. Îi întreb: banii voştri, averile voastre sunt la acest om, aveţi încredere într-un ministru de Finanţe care vorbeşte ca un şuţ de cartier?”.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus