Stiri de ultima ora

Bun de delegat: Secţia pentru procurori a CSM securizează DNA cu Dănuţ Volintiru şef la Secţia I

Bun de delegat: Secţia pentru procurori a CSM  securizează  DNA cu Dănuţ Volintiru şef la Secţia I
Actualitate
Secţia pentru procurori a CSM a hotărât marţi prelungirea delegării procuroului Dănuţ Volintiru în funcţia de şef al Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA (Secţia I). De numele lui Volintiru se leagă mai multe scandaluri publice, cel mai recent fiind clasarea dosarului DIPI, care a dus la plecarea din DNA a Florentinei Mirică, apropiată a lui Kovesi.

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât prelungirea delegării în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a domnului procuror cu grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie VOLINTIRU DĂNUŢ, începând cu data de 20.09.2019, pe o perioadă de 3 luni, până la ocuparea funcţiei, prin numire, în condiţiile legii", se arată în decizia Secţiei pentru procurori.

Dănuţ Volintiru este şeful Secţiei I a DNA de la începutul anului, când fostul său şef, Gheorghe Popovici, a fost înlăturat din DNA de Nistor Călin. De altfel, la concursul pentru ocuparea unor funcţii de execuţie în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

Volintiru a fost acuzat de-a lungul timpului de diverse abuzuri de către persoane pe care le-a cercetat. Judecătorul Mircea Moldovan, condamnat la 12 ani de închisoare în dosarul lui Adamescu, îl acuza în aprilie 2018 pe Volintiru că l-a ameninţa t şi că a aplicat metode demne de procurorul "Portocală" de la Ploieşti. Mai mult, Moldovan a susţinut că Volintiru urma să devină şeful DNA dacă Victor Ponta ajungea preşedinte.

În martie 2018, Sebastian Ghiță susținea că Volintiru este înregistrat șantajând diverse persoane în obținerea de denunțuri. Mai mult, existau informații că în DNA ar fi existat un dosar penal care viza afacerile soției lui Volintiru cu Completul Energetic Oltenia. Acuzaţii similare a lansat şi Darius Vâlcov, fostul consilier al premierului Dăncilă, condamnat la 8 ani de închisoare în prima instanţă, într-un dosar instrumentat de Volintiru.

Jurnalista Sorina Matei i-a criticat pe procurorii Nistor Călin şi Dănuţ Volintiru, în noiembrie 2018, pentru felul în care au clasat dosarul DIPI. "Dacă Volintiru şi Nistor erau procurori de bună credinţă şi voiau cu adevărat să-şi facă meseria de procurori pentru care sunt plătiţi de fraieri, repartizau dosarul altcuiva şi continuau ancheta pentru probarea mafioţeniilor. Că vorbim de fonduri publice. Dar nu, ei l-au închis. Cap coadă. Pentru protecţia lui Tobă şi mai ales pentru protecţia fondurilor operative", scria Sorina Matei.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus