Stiri de ultima ora

Brașov: Ursul care a atacat joi un bărbat este căutat în continuare

Brașov: Ursul care a atacat joi un bărbat este căutat în continuare
Actualitate
Specialiști ai Institutului Național de Cercetare Dezvoltare în Silvicultură "Marin Drăcea" - filiala din Brașov, împreună cu reprezentanți ai Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt, aflată în subordinea Consiliului Local Brașov, continuă vineri căutarea ursului care joi a atacat un bărbat aflat în pădure după pământ pentru flori.

"S-a făcut monitorizare la punctul de atac până la 01,00 în cursul nopții. Se știe că de obicei urșii se întorc la locul atacului, dar acesta nu a mai revenit. Vineri dimineața, începând cu ora 06,00 am reluat monitorizarea. Zona este păzită de jandarmi pentru ca oamenii să nu mai urce în pădure. În cursul serii de joi ne-am întâlnit cu oameni prin pădure care căutau lemne sau cu unii care erau la grătar. De asemenea, am identificat multe gunoaie aruncate de localnici la marginea pădurii, dar am găsit și excremente de urs aproape de locul atacului, în care am observat resturi de gunoaie și resturi de corcodușe de la corcodușii aflați în zona caselor de locuit unde probabil ursul a mai fost. S-au întocmit acte oficiale de derogare pe care le trimitem la Ministerul Mediului pentru a împușca ursul", a spus Ramon Jurj.

El a adăugat că în prezent, în zona Brașovului, pe un areal de câțiva kilometri, se află trei urși care au mai atacat persoane în ultima perioadă, unul în zona Bunloc, unul în zona Noua-Răcădău și unul pe Muntele Tâmpa.

Totodată, li se recomandă persoanelor care ies în zonele împădurite să respecte următoarele sfaturi: evitarea plimbărilor în pădure unde este indicată prezența urșilor, utilizarea doar a potecilor și traseelor marcate sau a drumurilor forestiere cu acces public, plimbarea în grup și numai în timpul zilei, evitarea plimbărilor dimineața devreme și seara târziu prin pădure, cei care se plimbă să facă gălăgie, să fluiere, să cânte în timp ce merg prin pădure, dacă observă urme de urs să se întoarcă pe drumul pe care a venit, iar câinii de companie nu sunt o sursă de apărare, ci mai degrabă o instigare a ursului, și trebuie ținuți în lesă.

Ramon Jurj a ținut să precizeze că bărbatul a fost atacat de urs în pădure la o distanță de 500 de metri de zona în care locuia. Acesta s-a dus după pământ pentru flori cu un cărucior fiind însoțit de câinele său care se pare că a trezit ursul aflat într-un desiș unde de obicei se retrag animalele în perioada de vară.

. Bărbatul a fost transportat în stare gravă la Spitalul Clinic Județean de Urgență cu multiple leziuni și plăgi la nivelul gâtului, torace, membre, cap. După evaluarea acestuia de către medici s-a descoperit că are traheea fisurată, el fiind operat. Medicii spun că va mai rămâne câteva zile în spital pentru tratament.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus