Stiri de ultima ora

Brașov, orașul de la poalele Tâmpei – Locul perfect pentru vacanța de iarnă (FOTO)

Brașov, orașul de la poalele Tâmpei – Locul perfect pentru vacanța de iarnă (FOTO)
Actualitate
Brașov, orașul de la poalele Tâmpei – Locul perfect pentru vacanța de iarnă (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 23 Dec 2018, 17:49

Acum este acea perioadă din an când gândurile noastre sunt la vacanță, la munte, la peisajele de iarnă. "Vacanță" este un cuvânt care ne dă o stare inedită, plăcută, încă din copilărie. Cu trecerea anilor însă, acest cuvânt are același sens dar care cumva se amplifică, devine tot mai important pentru noi. Când auzim de vacanță primul lucru care ne vine în minte este distracția, bucuria și odihna activă.

Pentru această vacanță de iarnă ne-am gândit să vă sugerăm câteva idei pentru călătorii la munte, spre a putea petrece momente de neuitat în perioada sărbătorilor de iarnă. În țara noastră putem face o listă cu numeroase și variate frumuseți fără cusur, care ne fac să ne dorim cât mai multe vacanțe și călătorii.

Cele mai frumoase trasee montane și peisaje de iarnă se pot admira în județul și orașul Brașov. Este suficient să amintim de Munții Piatra Craiului, Masivul Piatra Mare și de Muntele Tâmpa pentru a te face să înțelegi că toate priveliștile sunt de neuitat, de vis. Un concediu la Brașov poate fi o alegere grozavă pentru că ai ocazia să te bucuri de munți deosebiți, care au o măreție impresionantă.

Avem nevoie de munte, de frumusețea și puterea lor, de ceea ce ne transmit. Despre munții din această regiune a țării poți spune că sunt splendori memorabile. Poate pentru unii dintre voi care au văzut de multe ori munții din zona Brașovului aceste lucruri sunt clare, dar cu toate acestea merită să mergeți iar în această regiune a țării, pentru că acești munți oferă peisaje minunate care-și păstrează prospețimea la fiecare nouă întâlnire.

Brașovul este orașul de la Poalele Tâmpei, este o destinație extraordinară de vacanță în orice anotimp. Masivul Piatra Craiului este una din cele mai impresionante rezervații naturale din România. Parcul Național Piatra Craiului este imens, cuprinde o regiune din județul Brașov dar și o zonă din județul Argeș. Masivul Piatra Mare și Masivul Postăvaru oferă călătorilor peisaje de neuitat.

Pentru iubitorii de preparate tradiționale recomandăm un lanț de restaurante Brașov care sunt renumite și apreciate de turiștii din țară și din străinătate. La aceste locații oamenii se pot bucura de delicioasele preparate culinare tradiționale menite să le încânte simțurile gustative. Restaurantele sunt elegante, oferă servicii de calitate, au diverse specialități culinare și muzică live.

În Brașov s-a deschis de la 1 decembrie 2018 Târgul de Crăciun în Piața Sfatului care ține până pe data de 13 ianuarie 2019. Aici turiștii și locuitorii acestui oraș pot admira și achiziționa produse de Crăciun, decorațiuni specifice sărbătorilor de iarnă, articole hand-made, de artizanat, populare, tradiționale, create de meșteri artizani talentați. Atmosfera este minunată, de sărbătoare, toți comercianții au căciuli caracteristice lui Moș Crăciun.

În Brașov turiștii pot vizita Biserica Neagră care este un obiectiv turistic simbolic al acestui oraș, are cea mai mare colecție de covoare orientale din Europa, care datează din perioada sec. XV-XVI-lea.  Numele acestei bisericii amintește de incendiul din anul 1689 când biserica a devenit o ruină. Numele ei era inițial Biserica Mare, apoi a fost schimbat în Biserica Neagră. Aici se află un clopot mobil care are 6000 de kg și o orgă impresionantă.

Un loc perfect pentru petrecerea vacanței de iarnă este Poiana Brașov – cea mai mare stațiune de schi din țara noastră. Acest loc este ideal și pentru o escapadă de 3-4 zile. Peisajul este minunat, pârtia este excelentă, turiștii pot veni aici pentru plimbări cu sănii trase de cai, snowboard, schi de fond, patinaj, săniuș.

Cei care doresc pot petrece și Crăciunul și Revelionul aici. Aerul este proaspăt, peisajul de vis, frumusețea locurilor te cucerește imediat, încât nu ai mai vrea să pleci de aici. La Poiana Brașov este grozav și iarna, nu doar în sezonul cald. Un loc minunat este Cabana Postăvaru, de unde oricine poate avea amintiri de neuitat.

De asemenea călătorii pot merge la Templul Dorințelor de la Șinca Veche (locul unde dorințele se împlinesc) din județul Brașov. Această zonă este minunată, pare desprinsă din altă lume. Templul Dorințelor este numit și Templul Ursitelor și are origini dacice, de acum 7000 de ani. Alte denumiri ale acestui templu sunt: Templul Extratereștrilor și Grota de la Șinca Veche.

În zona Brașovului sunt peisaje remarcabile și multe posibilități de distracție. Este suficient să vezi câteva fotografii cu peisajul Brașovului și să înțelegi despre ce este vorba. Cu siguranță oricine își dorește să facă o vacanță la Brașov. Totul este perfect dacă se planifică călătoria în cele mai mici detalii, dacă se alege din timp o cazare, dacă se ține cont de echipament, îmbrăcăminte, tot ce este necesar pentru a face eventuale trasee montane. În aceste zone totul este frumos, munții oferă cele mai spectaculoase priveliști, mereu găsești ceva de descoperit. Toate traseele sunt bine marcate și sunt o oportunitate de a călători.

Oriunde decizi să pleci în vacanță la munte, important este să te distrezi și să te simți minunat!
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus