Stiri de ultima ora

"Brașov, oraș în mijlocul naturii" - proiect care își propune să aducă comunitățile mai aproape de ariile protejate

Brașov, oraș în mijlocul naturii - proiect care își propune să aducă comunitățile mai aproape de ariile protejate
Actualitate
Un număr de 60 de elevi de la școli din localitățile Racoș, Homorod, Hoghiz și Rupea participă, începând de marți, la patru activități educative organizate de ProPark Fundația pentru Arii Protejate și Asociația Carpaterra, în cadrul proiectului "Brașov, oraș în mijlocul naturii".

Primul eveniment din cele patru a început marți dimineața cu vizitarea expoziției "Natura de lângă noi", organizată la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului. Pe parcursul zilei, elevii mai participă la boardgame CUIB — un joc educativ despre migrația păsărilor împreună cu partenerii Asociația Carpaterra. După pauza de masă, copiii vor vizita Muzeul din incinta Facultății de Silvicultură Brașov, iar începând cu ora 14,00, timp de două ore și jumătate vor participa la o excursie ghidată pe Muntele Tâmpa, pe traseul "Flori și Fluturi".

Următoarele excursii vor avea loc în lunile iulie, august și septembrie la alte obiective și arii protejate din județ, dând posibilitatea celor 60 de elevi să vadă o serie de obiective pe care ei nu și le puteau permite să le viziteze, potrivit sursei citate.

"Proiectul Brașov-oraș în mijlocul naturii continuă programul Fundației ProPark de a promova ariile protejate din județul Brașov, început în anul 2015 prin proiectul Descoperă Natura din județul Brașov . Dacă în anii trecuți am realizat o pagină de internet a ariilor protejate, un album foto, excursii ghidate în arii protejate pentru public, dezbateri publice, anul acesta vom realiza, în premieră, un film despre natura din județul Brașov, ateliere de educație ecologică, pachete de vederi cu imagini din ariile protejate, dar și alte evenimente publice pentru promovarea ariilor naturale protejate", a mai afirmat Roxana Iordăchescu.

Conform aceleiași sursei, filmul despre ariile naturale protejate va prezenta atât valorile naturale din ariile respective, cât și activitățile care se pot organiza în ariile protejate: birdwatching (observare păsări), alpinism, fotografie, ciclism, activități de speologie.

Filmările au început în luna mai la Complexul Geologic Racoș, Dumbrăvița-Rotbav-Măgura Codlei (sit Natura 2000) și la Poiana cu Narcise de la Dumbrava Vadului, și vor continua în lunile iunie, iulie, august în celelalte arii protejate din Brașov.

Materialul final va fi prezentat în Săptămâna Ariilor Protejate, care se va desfășura în luna septembrie, a precizat Roxana Iordăchescu.

Proiectul are un buget de 5.000 de euro și este implementat împreună cu Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov, Agenția pentru Protecția Mediului Brașov, Asociația Carpaterra, Asociația pentru Integrare Socială și Protecția Mediului "Feed-Back", Parcul Național Piatra Craiului, Asociația Culturală Fanzin.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus