Stiri de ultima ora

Brașov: Excursii în ariile protejate pentru promovarea lor

Brașov: Excursii în ariile protejate pentru promovarea lor
Actualitate
Propark - Fundația pentru Arii Protejate a anunțat vineri, într-o conferință de presă, începerea proiectului "Descoperă Natura din județul Brașov", care are scopul de a promova ariile naturale protejate din județ, prin organizarea unor activități diverse de informare și conștientizare adresate publicului larg.

"Ne dorim ca brașovenii și turiștii să cunoască mai bine valorile naturale, culturale și tradiționale din ariile protejate, natura în general. Începând de sâmbătă vom organiza până în luna septembrie cinci excursii cu câte 15 persoane, pentru care avem asigurată finanțarea pentru transportul și masa lor. Înscrierile se fac pe www.propark.ro . Tot ce depășește 15 persoane pot participa la aceste excursii dacă își plătesc transportul și masa", a declarat managerul proiectului, Roxana Iordăchescu.

Cele cinci arii protejate care vor fi vizitate până în luna septembrie sunt: Cheile Dopca, Coloanele de Bazalt de la Racoș, Cotul Turzunului, Dealurile Homoroadelor și Muntele Tâmpa.

Toate excursiile au ghid specializat, iar la excursii se pot înscrie persoane din toată țara, a precizat managerul proiectului, care este implementat în parteneriat cu Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă, Agenția pentru Protecția Mediului, Asociația Carpaterra, Asociația pentru Integrare Socială și Protecția Mediului "Feed-Back", Asociația Brașovul Pedalează.

ProPark — Fundația pentru Arii Protejate dorește să îmbunătățească capacitatea de management a ariilor protejate prin programe de formare și instruire și prin proiecte care să completeze resursele existente pentru menținerea valorilor naturale și culturale, și realizarea de modele funcționale de dezvoltare durabilă în România.

În județul Brașov există 32 de arii protejate, cele mai vizitate fiind Parcul Național "Bucegi" cu un milion de turiști pe an, Parcul Național "Piatra Craiului" cu peste 300.000 de vizitatori pe an. Sunt foarte multe zone din aceste arii protejate care merită văzute, unde natura este deosebit de frumoasă, apreciind că proiectul este unul bine venit, au precizat managerii unora dintre cele 32 de arii protejate prezenți la conferința de presă.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus