Stiri de ultima ora

Brașov: Doi turiști italieni rătăciți pe muntele Tâmpa au fost salvați de jandarmi

Brașov: Doi turiști italieni rătăciți pe muntele Tâmpa au fost salvați de jandarmi
Actualitate
Doi turiști, cetățeni italieni, care s-au rătăcit joi seara pe muntele Tâmpa, în zona teleferic, au fost salvați de jandarmi, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Brașov, Ciprian Aldea.

Potrivit acestuia, un apel la numărul unic de urgență 112 a fost făcut în jurul orei 18,51, iar la 19.10 o echipă formată din trei jandarmi montani, un ofițer și doi subofițeri, a plecat în căutarea rătăciților. Cele două persoane, care nu vorbesc limba română și nu cunoșteau traseul, au fost găsite și, împreună cu jandarmii, au urcat pe vârful Tâmpa, de unde au fost coborâte în jurul orei 20.30 cu o mașină Salvamont în cartierul Răcădău din Brașov.

Turiștii erau panicați și înghețați, fiind îmbrăcați lejer datorită temperaturilor mai ridicate înregistrate joi, la Brașov. Ei au fost surprinși de întuneric și au rătăcit traseul , a mai spus purtătorul de cuvânt al IJJ Brașov.

Muntele Tâmpa se află în mijlocul municipiului Brașov, iar turiștii care ajung în zonă obișnuiesc să urce pe traseele marcate ale muntelui pentru a admira panorama orașului și a face fotografii.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus