Stiri de ultima ora

Biserica Catolică: Compasiune faţă de cetăţenii homosexuali. NU legalizării parteneriatului civil

Biserica Catolică: Compasiune faţă de cetăţenii homosexuali. NU legalizării parteneriatului civil
Actualitate
Într-un comunicat de presă transmis marţi, Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti precizează că ”învăţătura Bisericii Catolice (Catehismul Bisericii Catolice) îndeamnă la respect, compasiune şi delicateţe faţă de persoanele homosexuale”, amintind despre un interviu al Papei Francisc, care spunea că dacă o persoană homosexuală este de bunăvoinţă şi e în căutarea lui Dumnezeu, el nu este în măsură să o judece.

Conform sursei citate, Biserica Catolică nu este împotriva garantării drepturilor civile ale cetăţenilor homosexuali, însă consideră că aceste drepturi pot fi garantate şi fără legalizarea parteneriatului civil, ”prin care se doreşte de fapt echivalarea acestuia cu căsătoria şi implicit cu familia naturală, întemeiată pe uniunea dintre un bărbat şi o femeie”.

”Opunându-se legalizării parteneriatelor civile, Biserica Catolică nu vrea să impună o gândire proprie, ci să salvgardeze o realitate naturală care nu este impusă de vreo religie, ci de natura însăşi. Papa Francisc spunea recent, în timpul călătoriei sale în Filipine: «Să fim atenţi la noile colonizări ideologice. Există colonizări ideologice care caută să distrugă familia. (…) Ca familii, trebuie să fim foarte puternici, să spunem nu oricărei încercări de colonizare ideologică a familiei. (…) Familia este, de asemenea, ameninţată de tot mai multe încercări din partea unora de a redefini însăşi instituţia căsătoriei prin intermediul relativismului, al culturii efemerului, al unei lipse de deschidere faţă de viaţă. Orice ameninţare la adresa familiei este o ameninţare faţă de societate însăşi. Viitorul acesteia trece prin familie»”, arată reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, precizând că Papa îi îndeamnă pe catolici să ocrotească familiile lor, întrucât familia este cea mai mare comoară a unei naţiuni.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus