Stiri - Editia din date de 20-01-2015

Arhiva stiri din data de:
20-01-2015 Stiri de ultima ora din

Bebe Sexologul, o noua lovitura pentru Facultatea de Medicina

Actualitate
Conferentiarul universitar Vasile Mihaescu, cunoscut drept "Bebe Sexologul" si care a castigat definitiv procesul cu Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi, dupa ce conducerea institutiei l-a concediat in 2013 pe motiv ca nu venea la ore, a facut un nou pas in razboiul cu reprezentantii institutiei.

Acesta cere 100.000 de lei drept prejudicii morale pentru "decredibilizarea publica, nesocotirea demnitatii, onoarei si reputatiei profesionale", potrivit unui comunicat de presa remis, marti, Ziare.com.

Profesorul sustine ca acest caz este primul din mediul academic romanesc de hartuire morala (mobbing) a unui profesor Bologna.

"Precizez ca nu sunt pentru prima oara expus comportamentului hartuitor al angajatorului care, in pofida sanctiunilor primite de Statul Roman, recidiveaza in actiunea sa discretionara de negare a demnitatii subsemnatului.

Dovada in acest sens decizia din 2-X-2006 a CEDO prin care a fost condamnat Statul Roman la plata a 3.000 de euro pentru refuzul punerii in practica a sentintei de reintegrare si plata drepturilor cuvenite, situatie oarecum similara cu circumstantele relatate", a declarat conf. univ. dr. Vasile Mihaescu.

Profesorul a precizat ca din punctul sau de vedere a inceput sa fie hartuit moral de catre conducerea UMF Iasi de cand a dezvaluit anumite fapte de coruptie comise de catre sefii institutiei.

"Pentru ca am fluierat in biserica, adica am adus la cunostinta publica prin conferinte de presa fapte de coruptie, si pentru ca biserica acestor candidati la puscarie Rector DNA Vasile Astarastoae si Decan Doina Azoicai (impotriva careia s-a inceput urmarirea pentru infractiuni de coruptie, aflandu-se sub control judiciar fiindu-i ridicate atributiile de conducere a Facultatii de Medicina) trebuia sa functioneze asa cum au organizat-o mai sus mentionatii, au reusit: sa fiu eliminat din functia de sef de catedra, sa mi se acorde un calificativ incompatibil cu nivelul de competenta dovedit si recunoscut public, sa mi se reduca salariul in mod abuziv, si, in final, sa fiu concediat.

In scopul decredibilizarii mele (fara ca aceasta masura sa priveasca spatiul public) angajatorul a adus la cunostinta publica masurile dispuse, subsemnatul afland din presa ca sunt concediat", a adaugat Mihaescu.

Bebe Mihaescu a fost concediat in 2013, Comisia de Disciplina a Universitatii de Medicina "Gr. T. Popa" din Iasi decizand sa-i desfaca contractul de munca pentru abateri disciplinare repetate. Profesorul a actionat institutia in instanta .

Tribunalul Iasi, prin sentinta civila 2225/23 iunie 2014, pronuntata in dosar 5994/99/2013 si ramasa definitiva prin respingerea ambelor apeluri, a decis anularea deciziei de concediere si reintegrarea profesorului Vasile Mihaescu pe postul detinut anterior, respectiv conferentiar in cadrul facultatii de Medicina Generala la Disciplina Stiintele Comportamentului.Articole similare :
09
dec.
bebe sexologul a castigat procesul cu umf iasi ce urmeaza
Actualitate
Conferentiarul universitar Vasile Mihaescu, cunoscut drept Bebe Sexologul , a castigat procesul cu Universitatea de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa din Iasi, dupa ce conducerea institutiei l a concediat in 2013...

31
ian.
profesor universitar din iasi retinut de dna pentru luare de mita si tentativa de viol
Actualitate
Dumitru Paduraru, conferentiar universitar in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa Iasi, a fost retinut vineri de procurorii DNA , pentru 24 de ore, el fiind acuzat...

06
feb.
vasile astarastoae demisioneaza din functia de rector al universitatii de medicina si farmacie iasi
Actualitate
Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi UMF Iasi, Vasile Astarastoae, a anuntat, vineri, ca demisioneaza de la conducerea institutiei, precizand ca luase decizia inca din august 2014, cand...

05
iul.
seful colegiului medicilor decizie potrivnica de la inalta curte
Actualitate
Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania si rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi, a pierdut definitiv, la instanta suprema, procesul in care a contestat decizia Agentiei Nationale...

22
oct.
scandal cu studenti marocani la umf iasi procurorii dna ridica documente din universitate
Actualitate
Procurorii DNA ridica joi documente de la Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa din Iasi, actiunea avand legatura cu dosarele de inmatriculare ale unor studenti straini, au declarat...

comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari imobiliare Wagner Invest Evaluari imobiliare Wagner Invest
Evaluari imobiliare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : Actualitate:
Artilcole stiri grupate pe subiecte