Stiri - Editia din date de 05-12-2017

Arhiva stiri din data de:
05-12-2017 Stiri de ultima ora din

AVEREA COLOSALĂ pe care o lasă Regele Mihai. Ce vor primi moștenitorii, potrivit TESTAMENTULUI

Actualitate
Averea Regelui Mihai a constituit subiectul multor dezbateri și speculații, însă bunurile Casei Regale au rămas până astăzui un subiect tabu, iar Casa Regală nu a făcut niciodată declarații publice despre bani și avere. După 2000, regelui Mihai i s-au restituit multe dintre proprietăţile confiscate de comunişti.

În 2015, averea Rfostului suveran era estimată la aproape 60 de milioane de euro în TOP 300 Capital, precum am precizat deja. Palatul Elisabeta din București, reședința oficială a Familiei Regale, nu este proprietatea Regelui. Este pus la dispoziția familiei regale în calitate de fost şef de stat, potrivit stiriletvr .

În prezent, Casa Regală a României deţine Domeniul Regal Sinaia (Castelul Peleş, Castelul Pelişor şi Castelul Foişor), retrocedat în 2008, şi Domeniul Regal Săvârşin, retrocedat în 2001.

În plus, Regele Mihai I mai deţinea aproape 20.000 de hectare de pădure, trei imobile şi un teren în Bucureşti, un imobil şi terenuri în Poiana Ţapului, câteva cabane şi cantoane în Azuga-Predeal şi zeci de kilometri de drumuri forestiere, proprietăţi care i-au fost retrocedate. Orice estimare a averii Regelui Mihai I nu poate fi decât una aproximativă, în condiţiile în care, de exemplu, Domeniul Regal Sinaia are valoare de patrimoniu şi nu se supune „preţului pieţei”.

Atunci când avocaţii Casei Regale au purtat discuţii cu Guvernul României în vederea renunţării la drepturile asupra domeniului Peleş, suma propusă a fost de 30 de milioane de euro. Cele două părţi nu au ajuns însă la o înţelegere, discuţiile fiind întrerupte înainte de debutul crizei economice. O altă valoare estimativă a Peleşului vehiculată, care pare a fi mult mai aproape de realitate, a fost de 150 de milioane de euro, în condiţiile în care Castelul Bran a fost estimat la 140 de milioane de dolari. Însă avuţia regelui este diferită de avuţia Coroanei, iar urmaşii regelui nu vor beneficia de întreaga avere, potrivit wowbiz.

Averea Regelui Mihai se va împărți, foarte probabil, în mod egal între cele cinci fiice, indiferent de titlul pe care îl au sau nu în Casa Regală. Potrivit Șefului Casei Regale, Andrew PopperNicolae Medforth-Mills, nepotul fostului suveran, și-a pierdut calitate de principe. Totodată, Nicolae nu va fi inclus nici în testamentul Regelui Mihai, testament care este deja semnat, dar al cărei conținut rămâne, totuși, misterios, după cum precizează Popper.

 Prin urmare, Nicolae Medforth-Mills va moșteni doar ceea ce mama sa va decide să îi lase, la rândul ei, prin testament.

  „El nu e membru al familiei regale. (...) Proprietăţile vor fi moştenite de cele cinci fiice. (...) Înainte şi după august 2015, nu avea interese patrimoniale. Nu s-au produs schimbări în testament. El nu a fost inclus niciodată în testament. El nu are un interes succesoral în averea Regelui Mihai. Nu a fost în testament înainte, nici acum şi nici nu va fi niciodată. Va moşteni doar în momentul în care mama sa va decide să-i lase o parte din avere. Miza este doar la o acţiune dinastică: dacă poate să aibă sau nu un titlu, sau să fie în linia de succesiune. Au fost decise de Regele Mihai", a spus Andrew Popper la TVR1.

Recent, Casa Regală a României a prezentat linia de succesiune la tron, problemă care nu are tangență cu moştenirea averii. Astfel, succesiunea la tron este următoarea:

1. ASR Principesa Moştenitoare Margareta a României, Custode al Coroanei RomânieiArticole similare :
16
nov.
misterele din jurul testamentului regelui mihai ce mosteneste fostul principe nicolae
Actualitate
Discuțiile privind starea de sănătate și posibila moarte a Regelui Mihai – care, potrivit unei părți a presei, ar fi avut loc deja – aduc în prim plan și chestiunea...

09
dec.
cum arata castelele regelui mihai l galerie foto
Economic
Regretatul Rege Mihai l al României a lăsat în urmă o avere impresionantă cu valoare istorică și de patrimoniu. După rvenirea din exil, Regele Mihai și a redobândit dreptul de proprietate...

01
aug.
ce avere controleaza casa regala a romaniei
Economic
Casa Regală a României ocupă locul 81 în Top 300 Capital 2015, cu o avere de 58 60 milioane de euro. Casa Regală deţinea, în perioada interbelică, mii de hectare de...

02
dec.
averea regelui cat valoreaza proprietatile detinute de regele mihai
Actualitate
Averea regelui Mihai I a fost evaluată la 60 62 de milioane de euro de Top 300 Capital, după ce cu un an în urmă, valoarea acesteia se situa la 75 80...

12
nov.
averea regelui mihai majestatea sa a semnat un testament despre al carui continut nu se stie nimic
Economic
Se spune că adevărata avere a unui rege este poporul. Dar în momente dificile se vorbeşte despre averea fizică, bunurile, banii, bijuteriile unei familii regale. S a vorbit şi se vorbeşte...

comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari pentru impozitare Wagner Invest Evaluari pentru impozitare Wagner Invest
Evaluari pentru impozitare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : Actualitate:
Artilcole stiri grupate pe subiecte