Stiri de ultima ora

Autorul atacului de la sinagoga din Germania, un tânăr neo-nazist. De ce îşi spunea "Anon"

Autorul atacului de la sinagoga din Germania, un tânăr neo-nazist. De ce îşi spunea Anon
Actualitate
Autorul atacului de la sinagoga din Germania, un tânăr neo-nazist. De ce îşi spunea "Anon"

Pro TV

Apar detalii despre cumplitul atac armat care a avut loc în centrul unui orășel din Germania. Cel care a omorât doi oameni este un tânăr neamț, cel mai probabil neo-nazist.

Individul a încercat să spargă uşa unei sinagogi, a deschis focul la întâmplare pe stradă și a folosit arme şi explozivi artizanali. Totul a fost filmat de atacator și transmis în direct pe internet. În sinagoga din orasul german Halle erau zeci de credinciosi veniti să marcheze Yom Kippur-ul, cea mai însemnată dintre sărbătorile religioase iudaice. În imagini se vede cum atacatorul nu reuseste să spargă usa, asa că se îndreaptă către un local din apropiere, unde se vindea kebab. "Am văzut o femeie, o bătrână, trecând prin fața mea. Și în urma ei am văzut un bărbat care purta o cască și haine militare. Sau cel puțin așa păreau. Ținea o armă în mână și purta o mască pe față”, relatează un martor.

Unul dintre angajatii restaurantului isi aminteste cu groază scenele. "La început a aruncat o grenadă în magazin, dar nu a intrat, a stat în fața ușii. După explozie, a intrat cu arma și a venit în direcția mea. Eram în spatele tejghelei și m-am ascuns."
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus