Stiri de ultima ora

Şase tineri, trimişi în judecată după ce au încasat taxă de protecţie de la mai mulţi elevi

Şase tineri, trimişi în judecată după ce au încasat taxă de protecţie de la mai mulţi elevi
Actualitate
Şase tineri au fost trimişi în judecată pentru şantaj, doi dintre ei fiind arestaţi preventiv, pentru că au ameninţat cu bătaia mai mulţi elevi ai unui liceu din Vatra Dornei pentru a le da diferite sume de bani, dar şi o replică a unui smartphone, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Narcis Cornel Bogdan şi Zabăr Căldărariu, precum şi, în stare de libertate, a lui Victor Pop, Alexandru Andrei Baicu, Lucian Ilie şi Maria Magdalena Cervenca, pentru şantaj.

În rechizitoriu se arată că, în 16 martie 2015, ştiind că elevii de la Grupul Şcolar "Vasile Deac" din municipiul Vatra Dornei au luat bursele, Bogdan, Căldărariu şi Pop, împreună cu Baicu şi cu un minor de 13 ani care nu răspunde penal, au constrâns un elev să le dea 3 lei, ameninţându-l cu bătaia, iar apoi, în acelaşi mod, au obligat un alt elev să le dea 5 lei, iar pe altul să le dea 10 lei.

De asemenea, Căldărariu, împreună cu Maria Magdalena Cervenca şi băiatul de 13 ani, a obligat un alt elev să le dea 2 lei, iar fata şi copilul l-au şi lovit pe acesta.

Prin acelaşi mod, alţi patru elevi au dat în total 27 de lei.

Ulterior, în 17 martie, Narcis Cornel Bogdan s-a întâlnit cu un elev pe o stradă din municipiul Vatra Dornei, iar prin ameninţarea cu bătaia l-a constrâns să îi dea un telefon mobil, replică a unui iPhone 5S.
www.gandul.info

Articole similare :
comments powered by Disqus