Stiri de ultima ora

ASCULTĂ SMART RADIO | Albumul „Abbey Road" al The Beatles, aproape să ocupe din nou primul loc

ASCULTĂ SMART RADIO | Albumul „Abbey Road al The Beatles, aproape să ocupe din nou primul loc
Actualitate
Lansat pe 26 septembrie 1969, „Abbey Road" s-a dovedit a fi ultimul album pe care formaţia l-a înregistrat împreună, muzicianul John Lenon părăsind trupa în anul 1970.

Materialul discografic a ocupat prima poziţie în topuri timp de 17 săptămâni, dintre care 11 au fost consecutive, potrivit music-news.com.

Albumul "Abbey Road" a marcat o creştere în vânzări cu ocazia împlinirii a 50 de ani de când a fost lansat. Aproximativ 12.000 de exemplare au fost cumpărate.

Totodată, după o jumătate de secol, "Abbey Road" continuă să atragă turişti în locul care poartă numele albumului. Turişti din Filipine, Puerto Rico, Italia şi din Statele Unite ale Americii au înconjurat celebra trecere de pietoni, imortalizată pe coperta albumului omonim. Cei mai mulţi traversează prin locul celebru, încercând să recreeze imaginea de pe coperta albumului, şi îşi dau seama că şoferii nu sunt încântaţi să aştepte.

Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr şi George Harrison au format The Beatles, în 1960, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă. În 2008, grupul The Beatles a fost plasat în fruntea clasamentului dedicat de revista Billboard celor mai de succes artişti din toate timpurile. The Beatles deţine recordul celor mai multe piese ajunse pe prima poziţie a clasamentului Hot 100, cu 20 de melodii. Trupa a primit şapte premii Grammy şi un Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră, în 1970, cu filmul "Let It Be". Membrii trupei au fost incluşi şi în selecţia revistei Time cu cele mai influente 100 de personalităţi din secolul al XX-lea.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus