Stiri de ultima ora

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs atacul din Golful Oman. Versiunea SUA, contrazisă

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs atacul din Golful Oman. Versiunea SUA, contrazisă
Actualitate
Preşedintele iranian Hassan Rohani a acuzat vineri Statele Unite de faptul că reprezintă o ”gravă ameninţare la adresa stabilităţii” regionale şi mondiale.

Reacția sa vine după ce Washingtonul a acuzat Teheranul că este responsabil de atacuri care au vizat joi două petroliere la Marea Oman. ”În aceşti ultimi doi ani, Guvernul Statelor Unite dă dovadă de o abordare agresivă şi care reprezintă o gravă ameninţare la adresa stabilităţii în regiune şi în lume, încălcând toate regulile internaţionale”, a denunţat Hassan Rohani, în cadrul unei reuniuni a Organizaţiei Cooperării de la Shanghai (OCS), la Bişkek, în Kazahstan. Această declaraţie vine După ce Statele Unite au acuzat Iranul că este responsabil de atacuri care au vizat joi două petroliere - unul norvegian, iar celălalt japonez - la Golful Oman.

Potrivit agenţiei de presă iraniene Irna, aceste atacuri au avut loc la mai puţin de 30 de mile marine de coastele iraniene. Nu este clar deocamdată ce anume a provocat exploziile de joi de pe petrolierele Front Altair, norvegian, şi Kokuka Courageous, japonez, care au avariat navele şi au determinat echipajele să le abandoneze.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus