Stiri de ultima ora

AMENZI uriașe la Spitalul Bagdasar Arseni : Ce au găsit inspectorii de la DSP

AMENZI uriașe la Spitalul  Bagdasar Arseni : Ce au găsit inspectorii de la DSP
Actualitate
Inspectorii DSP București au verificat condițiile în care se face curățenie la Spitalul „Bagdasar Arseni” și au găsit nereguli în privința spălării mopurilor, dar au constatat și că în depozitul de materiale al firmei de curățenie nu există în stoc dezinfectant de nivel înalt.

La solicitarea Ministerului Sănătății (MS), inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB) au efectuat, luni și marți, un control la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni”.

Echipa de control a verificat modul de efectuare a operațiunilor de curățenie și dezinfecție în spital de către personalul auxiliar, precum și modul în care sunt respectate normele tehnice privind curățarea, dezinfecția și sterilizarea la nivelul unității sanitare, dar și respectarea normelor de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale, anunță MS, într-un comunicat de presă.

Inspectorii sanitari au constatat mai multe nereguli în modul de efectuare a operațiunilor de curățenie în unitatea sanitară, care are externalizat serviciul de curățenie și dezinfecție către o societate comercială.

„De asemenea, inspectorii sanitari au descoperit că procedura operațională privind curățenia și dezinfecția în spital elaborată de medicul epidemiolog și directorul de îngrijiri medicale, aprobată de managerul unității sanitare, nu a fost adusă la cunoștința firmei de curățenie în vederea instruirii personalului și a implementării acesteia. În această procedură operațională nu este cuprins și protocolul de curățare, dezinfecție a ustensilelor de curățenie, inclusiv a mopurilor și lavetelor reutilizabile”, menționează MS.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus