Stiri de ultima ora

Ambasada Chinei, reacţie la apelul Gabrielei Firea: Donaţie pentru spitalele din Bucureşti

Ambasada Chinei, reacţie la apelul Gabrielei Firea: Donaţie pentru spitalele din Bucureşti
Actualitate
Ambasada Chinei în România a donat măşti de protecţie şi combinezoane pentru spitalele din Bucureşti, ca reacţie la apelul lansat vineri de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

"Ne aflăm în curtea interioară a Primăriei Capitelei. Mă aflu împreună cu excelența sa, doamna Ambasador a Republicii Chineze în România, dna Jiang Yu, căreia îi mulțumesc foarte mult pentru faptul că a răspuns foarte rapid, promt rugăminții noastre de a sprijini spitalele din București cu tot ceea ce este nevoie în aceste momente foarte urgent pentru protecția cadrelor medicale: combinezoane, măști de protecție, dezinfectanți.

Este un prim gest făcut de doamna ambasador, a transmis deja rugămintea noastră către capitala Chinei, către domnului Primar. Cu siguranță în perioada următoare vom primi și alte gesturi de solidaritate. Doamna ambasador, știam că veți răspunde promt, le mulțumim celor care au contribuit la această prima donație pentru bucureșteni", a declarat Gabriela Firea, sâmbătă.

"Sunt foarte onorată să particip împreună cu doamna Primar General, Gabriela Firea la această ceremonie de donație realizată astăzi. Cu această ocazie aș dori să adresez mulțumiri chinezilor din România și reprezentanților companiilor chinezești din România și alți reprezenatnti din alte domenii pentru această donație de astăzi.

Cu această ocazie aș dori să adresez sincere mulțumiri chinezilor din România și reprezentanților companiilor chinezești din România penru această contribuție adusă astăzi.

Ceea ce se întâmplă astăzi este o formă de întoarcere a susținerii primite din partea României când a început epidemia în China, când am primit mesaje de sprijin și condoleanțe din partea președintelui României, a primului ministru și a ministrului de afaceri externe.

"Mulțumim foarte mult doamna ambasador, suntem convinși că și alte state vor răspunde rugămințîi noastre de a ajută spitalele din Capitală, pentru că aici sunt cele mai multe persoane de coronavirus de tip nou. De asemenea, aici sunt cele mai multe persoane aflate în carantină, aproape 600, chiar și astăzi au venit 47 de persoane în București care trebuie să fie cazate și trebuie să li se realizeze teste. Avem și cele mai multe persoane aflate în izolare, aproape 4.000 de persoane, în zona București –Ilfov.

Mulțumim încă o dată Ambasadei Republicii Chineze la București pentru donația primită, suntem convinși că împreună, cu solidaritate, vom trece peste acest moment dificil. Stați acasă dacă nu aveți lucruri urgențe de făcut, protejați-vă bătrânii, protejați-vă seniorii și faceți lecțîi cu cei mici, pentru că e o pauză de la mersul la școală, nu de la educație", a mai precizat Firea.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus