Stiri de ultima ora

Alex Mărmureanu - doctorul de inimi de la Hollywood

Alex Mărmureanu - doctorul     de inimi de la Hollywood
Actualitate
„Oraşul îngerilor", Los Angeles, a devenit în ultima vreme locul în care românii îşi trăiesc cu ochii deschiși "the american dream". Români de succes din lumea literară, a cinematografiei și a medicinei scriu povești de succes pe "Pământul Făgăduinței".

Actualizat: 15.03.2019 - 09:16

O astfel de poveste este cea a renumitului "doctor de inimi", chirurgul specializat în operații de  inimă și plămâni, doctorul Alex Mărmureanu sau "Dr. M", cum i se mai  spune de către colegii de breaslă. Călit în aerul sănătos de la Băile Govora și cu o moștenire genetică în domeniul medical - părinții și sora lui fiind, de asemenea,  doctori -, Alex Mărmureanu, oltean la origine, ambițios și foarte determinat,  a studiat medicina la Craiova. Apoi, în 1990 a plecat în căutarea EL Dorado-ului pe tărâmul american, unde a studiat și și-a aprofundat studiile în New York, după care s-a stabilit în Los Angeles.

Doctorul Alex Mărmureanu, un doctor cool și carismatic care aduce cu celebrul actor Daniel Craig, este foarte apreciat și de vedetele la Hollywood, printre care i-aș aminti pe Leonardo Di Caprio, Bill Gates, Bruce Willis, Jack Nicholson, Paris Hilton, Jason Statham, Warren Beatty, Steven Spielberg și Silvester Stallone, cu care a legat prietenii de-o viață și care, și ei la rândul lor, au beneficiat de serviciile doctorului de inimi. Expertiza sa medicală l-a făcut foarte cunoscut și apreciat, fiind invitat la cele mai importante canale TV din State, unde a împărtășit din experiența sa din domeniul cardiovascular și toracic.

Interviul care urmează dovedeşte încă o dată creativitatea şi capacitatea de afirmare a specialiştilor români, care fac cariere strălucite în străinătate, acolo unde sunt apreciaţi şi unde îşi pot etala cunoştinţele şi talentul nativ, și care fac cinste României. Doctorul Alex și-a rupt din programul său foarte solicitant și a stat de vorbă cu mine la reședința sa din Hollywood...

Craiova-New York-Los Angeles, drumul către succes

Reporter: Alex, când ți-ai descoperit vocația de doctor și cum a fost Facultatea de Medicină din Craiova? Pregătirea de acolo te-a ajutat mult în cariera  ta de succes din State?

Alex Mărmureanu: Părinții mei fiind doctori, mi s-a insuflat acest “microb” al medicinei și, în consecință, am urmat cursurile Facultății de Medicină din Craiova. Școala de medicină din România este foarte, foarte bună și m-a ajutat foarte mult în America. Cursurile sunt foarte serioase, iar practica din spital este deosebită. Diferența, însă, este că în România se pune mai mult accent pe practică, în timp ce în State se pune foarte mult accent pe tehnică și pe teorie. E o vorbă, “teoria ca teoria, dar practica te omoară”. (râde) Practica făcută în spitalele din România, însă, m-a ajutat foarte mult când am ajuns în State. Încă o dată, repet, școala de medicină din România este foarte bună, are foarte buni doctori, însă aparatura de acolo nu se ridică la nivelul din America, iar curriculum-ul din State este diferit.

Ai ajuns în 1990 în State. Ce a urmat?

Așa este, am ajuns în anul 1990 cu gândul să practic medicina la cel mai înalt nivel... și am reușit. Astăzi sunt chirurg specializat în operații pe inimă și la plămâni. Am un oficiu la UCLA și colaborez cu încă trei spitale renumite din Los Angeles. Când am ajuns în State, a trebuit să dau niște examene de diferență, care nu au fost ușoare, dar am fost determinat să reușesc și le-am luat cu “flying colors”. Mi-am făcut rezidența la New York University, care are unul dintre cele mai bune programe de chirurgie din State, fiind unul dintre primii străini care am fost acceptat acolo. Apoi, am continuat la Mount Sinai, tot în New York, unde mi-am aprofundat studiile, și mi-am făcut rezidența, după care, în anul 2000, am ajuns în Los Angeles, unde mă aflu și în prezent...

Care sunt calitățile unui doctor de succes în State? De ce crezi că tu ai reușit să devii unul dintre cei mai apreciați chirurgi din State?

În primul rând, ca doctor și mai ales în postura de chirurg trebuie să fii foarte focusat pe meserie și foarte dedicat profesiei. Trebuie să fii disponibil tot timpul și să răspunzi la telefon la orice oră din zi și din noapte. Telefonul meu este deschis 24 de ore. Apoi trebuie să fii amabil, drăguț, să ai grijă de pacienți și să te placă lumea și pacienții, iar atunci vei fi respectat și apreciat. Și, nu în ultimul rând, trebuie să ai aptitudini și să îți știi bine meseria, să “ai mână bună”, cum se zice în România.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus