Stiri de ultima ora

ALERTĂ PNL, PMP și USR au bătut palma: Raluca Turcan este propunerea comună pentru șefia Camerei Deputaților

ALERTĂ PNL, PMP și USR au bătut palma: Raluca Turcan este propunerea comună pentru șefia Camerei Deputaților
Actualitate
Raluca Turcan este propunerea comună pentru șefia Camerei Deputaților a PNL, PMP și USR! Anunțul a fost făcut chiar de deputata PNL, alături de Dan Barna , liderul USR, și Eugen Tomac , președintele PMP.

„Desemnarea președintelui Camerei Deputaților reprezintă un moment de maxima responsabilitate pentru partidele de opoziție. Nu mai vorbim de orgolii, cu de obligație pe care o avem. Pentru a putea avea șanse de reușită trebuie sa existe un efort comun al partidelor de Opoziție. În sensul acesta am plecat împreuna cu colegii mei, Dan Barna și Eugen Tomac, de la o serie de responsabilități față de cetățenii României. În primul rând vorbim despre corectarea prevederilor de justiție. Este obligatoriu să transpunem recomandările Comisiei de la Veneția. Am plecat de la ideea că trebuie să facem dreptate cetățenilor din diaspora. De aceea e nevoie de o susținere în Parlament”, a afirmat Raluca Turcan.

„E nevoie de o gură de oxigen pentru mediul de afaceri, care a fost victimă colaterală. Momentul desemnării președintelui cdep este un moment care poate sa pună bazele acestei agende reformatoare. Ne am bucurat astăzi sa ajungem la un numitor comun. Susținem un candidat comun, in persoana mea pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților”, a completat Turcan.

Comisia juridică a adoptat, marți, două proiecte de hotărâre care vizează vacantarea funcției de deputat și funcției de președinte al Camerei Deputaților a lui Liviu Dragnea , iar deputații urmează să ia act de hotărâri, în plen. Partidele vor veni cu propuneri pentru noul președinte.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că PSD-ALDE vor avea o propunere comună pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților, în contextul condamnării lui Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, marți, că social democrații încearcă să găsească soluții astfel încât la conducerea Camerei Deputaților să fie numit Marcel Ciolacu , actualmente chestor al Camerei Deputaților.

Locul lui Liviu Dragnea de deputat, iar înlocuitorul său pentru restul mandatului până în 2020 va fi consilierul județean din Teleorman, Petre Cioabă, au spus surse politice pentru MEDIAFAX.

Liviu Dragnea a fost dus, luni seară, la Penitenciarul Rahova pentru a fi încarcerat în urma condamnării definitive la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman. Liderul PSD urmează să stea într-o perioadă de carantină de 21 de zile, după care autoritățile vor decide la ce penitenciar își va executa pedeapsa.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus