Stiri de ultima ora

ALERTĂ METEO: Anul 2019 începe cu o SCHIMBARE radicală a vremii! Atenţie mare, români: JUDEŢELE afectate

ALERTĂ METEO: Anul 2019 începe cu o SCHIMBARE radicală a vremii! Atenţie mare, români: JUDEŢELE afectate
Actualitate
ALERTĂ METEO: Anul 2019 începe cu o SCHIMBARE radicală a vremii! Atenţie mare, români: JUDEŢELE afectate

Un articol de: B1.ro - 31 Dec 2018, 09:11

Noul an începe capricios din punct de vedere meteo rologic. Temperaturile vor fi uşor peste normalul perioadei, iar preciptaţiile vor fi predominant sub formă de ploaie, transmite ANM.

Transilvania. Pe parcursul primelor 3 zile ale anului 2019 se estimează creșteri de 2-3 grade ale acestor medii, iar în perioada 4-7 ianuarie maximele diurne vor atinge, în medie, 3-4 grade, iar minimele nocturne, -4, -3 grade. În unele zile ale intervalului 2-7 ianuarie 2018 va fi o probabilitate relativ ridicată pentru apariția precipitațiilor slabe, predominant sub formă de ninsoare.

Banat. Pe parcursul primelor 3 zile ale anului 2019 se estimează creșteri de 2-3 grade. În perioada 4 -7 ianuarie sunt estimate medii ale maximele diurne de 4-6 grade, iar ale minimelor nocturne de -2,-1 grad. Probabilitate relativ ridicată pentru apariția precipitațiilor slabe, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare.

Crişana. După răcirea puternică de la final de an, pe parcursul primelor zile din 2019 se estimează creșteri cu 2-3 grade ale mediilor perioadei. În intervalul 4-7 ianuarie, maximele diurne vor fi de 4-5 grade, iar minimele nocturne de -3,-2 grade. În unele zile ale intervalului 2-7 ianuarie 2018 va fi o probabilitate relativ ridicată pentru apariția precipitațiilor slabe, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare.

Muntenia. Temperaturile medii diurne și nocturne vor continua să fie ușor mai ridicate decât în mod normal fiind pozitive, ziua și ușor negative, noaptea. Precipitațiilor vor crește treptat, predominant sub formă de ploaie. În prima săptămână a lunii ianuarie 2019, probabilitatea de apariție a precipitațiilor slabe, mixte, va fi mai ridicată.

Moldova. În prima săptămână a anulu, mediile nocturne vor varia între -3 și 1 grad.Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ scăzută pe tot parcursul perioadei de prognoză.

Oltenia. Temperaturile medii diurne vor continua să fie ușor mai ridicate decât în mod normal fiind pozitive. Mediile termice din timpul nopții, vor fi în general apropiate de cele normale, dar ușor negative și posibil mai coborâte în perioada, până spre -4 grade. În săptămâna 1-7 ianuarie, probabilitatea pentru precipitații slabe cantitativ, mixte, va fi mai ridicată către finalul ntervalului. Dobrogea. Temperaturile medii diurne și nocturne vor avea valori ușor mai ridicate decât în mod normal, menținându-se pozitive. În primele șapte zile ale lunii ianuarie se vor înregistra  4-7 grade, ziua și -1 - +1 grad, noaptea. Local, în unele zile, vor fi posibile precipiații slabe, mixte. Maramureş. Creștere ușoară a temperaturilor maxime până în data de 2 ianuarie, apoi acestea se vor situa, în medie, între 2 și 4 grade. Mediile minimelor vor crește de la -5 la -2 gade în zilele de 3 și 4 ianuarie și apoi vor fi în scădere până la -4 grade, la sfârșitul intervalului.

Doar trecător, în unele zile, pot fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare.

La munte, vremea se va răci treptat, temperaturile medii fiind apropiate de cele climatologic normale, mai ales în cursul nopților, când la altitudinile mai mari pot fi condiții de ger (sub -10 grade). Pentru intervalul 2-7 ianuarie se preconizează temperaturi medii ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade a anului, în jurul a 0 grade, ziua și între -8 şi -4 grade, noaptea.

În săptămâna 1-7 ianuarie probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în general redusă, dar la nivel local se pot semnala, trecător, ninsori slabe.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus