Stiri de ultima ora

ALERTĂ MAPN anunță că atașatul în Republica Algeriană a fost găsit MORT, într-un hotel de lux din Mali

ALERTĂ MAPN anunță că atașatul în Republica Algeriană a fost găsit MORT, într-un hotel de lux din Mali
Actualitate
Colonelul Cornel-Gheorghe Trifu, atașat al apărării român în Republica Algeriană, cu extindere în Republica Mali, aflat în misiune oficială, a murit luni în camera de hotel din Bamako, unde era cazat, informează MApN, care precizează că primele date arată că ofițerul a murit din cauze naturale.

”Din primele date, ofițerul a decedat în cursul acestei dimineți, din cauze naturale. Cazul este cercetat, conform procedurilor, de autoritățile judiciare maliene.

Cauzele decesului vor fi stabilite cu exactitate după efectuarea autopsiei, care se va realiza la Spitalul Gabriel Touré din Bamako.

Ofițerul, în vârstă de 51 de ani, activa în Ministerul Apărării Naționale din anul 1989. Era veteran al teatrului de operaţii Afganistan, şi, anterior acreditării ca atașat român al apărării la Alger, a activat ca ataşat al apărării adjunct al României în Republica Franceză.

A fost decorat cu Ordinul Virtutea Militară în grad de Comandor, cu însemn de război, pentru militari.

Era căsătorit și avea un copil.

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au demarat demersurile prin care să fie permisă, după finalizarea procedurilor de cercetare impuse de legislația maliană, repatrierea trupului neînsuflețit al militarului.

Conducerea M.Ap.N. își exprimă profundul regret pentru această pierdere și transmite condoleanțe familiei îndoliate.”, anunță MAPN.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus