Stiri de ultima ora

ALERTĂ Bogdan Pîrlog a cerut recuzarea unor membri din comisia de concurs CSM pentru șefia Secției de anchetă

ALERTĂ Bogdan Pîrlog a cerut recuzarea unor membri din comisia de concurs CSM pentru șefia Secției de anchetă
Actualitate
Procurorul Bogdan Pîrlog, candidat pentru șefia Secției de anchetare a magistraților, a precizat pentru MEDIAFAX că a formulat o cerere de recuzare a unor membri CSM care fac parte din comisia de concurs, între care și pe președintele Consiliului, Lia Savonea.

Procurorul Bogdan Pîrlog nu s-a prezentat, marți, la sediul CSM pentru a susține, în fața comisiei de concurs din CSM, interviul pentru funcția de șef al Secției, deoarece așteaptă un răspuns privind recuzarea unor membri. Procurorul a precizat, pentru MEDIAFAX, că a cerut recuzarea Liei Savonea (președinte CSM), Simona Marcu și Nicoleta Țînț.

Adina Florea, Sorin Iasinovschi și Bogdan Pîrlog sunt cei trei candidați pentru funcția de procuror-șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Aceștia sunt programați pentru a susține, marți, interviurile în fața unei comisii formate din membrii CSM.

Inițial, Pîrlog a fost respins deoarece nu ar fi avut 18 ani vechime, însă acesta a formulat contestație. Plenul CSM a decis admiterea contestației procurorului Bogdan Pîrlog.

Interviurile au loc în contextul în care funcția de procuror-șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a devenit vacantă după ce Gheorghe Stan a demisionat pentru a prelua postul de judecător al Curții Constituționale Române.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus