Stiri de ultima ora

Adrian Tonea (SMG): Un detașament de aeronave al Forțelor Aeriene Canadiene - pentru prima oară la parada de 1 Decembrie

Adrian Tonea (SMG): Un detașament de aeronave al Forțelor Aeriene Canadiene - pentru prima oară la parada de 1 Decembrie
Actualitate
Un detașament de aeronave al Forțelor Aeriene Canadiene, cu avioane F18, va participa, în premieră, anul acesta, la parada de 1 Decembrie, a declarat, miercuri, locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, Adrian Tonea, cu ocazia repetițiilor pentru paradă, care au avut loc pe terenul de instrucție Ghencea.

"Pentru prima oară participă la parada militară un detașament de aeronave al Forțelor Aeriene Canadiene, cu F18. De asemenea, un detașament de transportoare blindate Patria al Poloniei și o serie de autospeciale de transport și evacuare tehnică a Forțelor Terestre. Totodată, o serie de autospeciale de cercetare și de Poliție Militară care aparțin Comandamentului Logistic Întrunit și, nu în ultimul rând, câteva elemente noi de tehnică, de cercetare, intervenție nucleară, biologică și chimică", a spus Tonea.

El a arătat că detașamentele străine din cele 14 țări vor veni la antrenamente începând cu data de 24 noiembrie — o parte din detașamente urmând să participe la antrenamentul general din Piața Arcului de Triumf.

Potrivit lui Adrian Tonea, la parada de 1 Decembrie vor fi mai multe elemente noi — un detașament al Statului Major al Apărării, un detașament al Colegiului Național Militar "Tudor Vladimirescu", reînființat în anul 2016, precum și foarte mulți militari străini.

Prezentă pentru prima dată la o paradă de 1 Decembrie, Onesia Guțanu, din Republica Moldova, elevă în primul an la Școala de poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina, s-a arătat emoționată în perspectiva participării la eveniment.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus