Stiri de ultima ora

Adrian Năstase, ATAC la adresa protestatarilor din fața Ateneului: Poate că frigul generează unele dereglări de judecată (FOTO)

Adrian Năstase, ATAC la adresa protestatarilor din fața Ateneului: Poate că frigul generează unele dereglări de judecată (FOTO)
Actualitate
Adrian Năstase, ATAC la adresa protestatarilor din fața Ateneului: Poate că frigul generează unele dereglări de judecată (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 11 Ian 2019, 17:17

Fostul premier Adrian Năstase a fost prezent joi seară la ceremonia de la Ateneul Român prin care a fost marcată preluarea de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene. În timpul ceremoniilor, în ciuda frigului și a ninsorii, câteva sute de oameni s-au adunat în fața Ateneului la un protest prin care au transmis un mesaj simplu: ”noi vrem în Uniunea Europeană, PSD vrea în Rusia”. Acest mesaj, în limba engleză a fost proiectat joi seară, cu un laser, pe Palatul Regal. 

Într-un mesaj publicat vineri pe blogul său, Adrian Năstase a lansat un atac dur la adresa oamenilor din stradă, susținând că ”poate că frigul generează unele dereglări de judecată”. 

Redăm, mai joi, postarea integrală a lui Adrian Năstase: 

Ieri a avut loc, la Ateneul Român, ceremonia oficială de lansare a Președintiei României la Consiliul Uniunii Europene. Au participat, alături de oficialii de la Bruxelles și de cei români, diplomații acreditați la București, oameni de afaceri și jurnaliști.

M-am bucurat că, cel puțin, aparențele au fost salvate prin participarea președintelui Johannis la această manifestare organizată de guvern. Discursurile oficialilor români – corecte, echilibrate. Discursurile președintilor Tusk și Tarjani – scrise cu suflet, emoționante. Discursul lui Juncker (obosit și plictisit) – fad, de cancelarie, fără „touch”.

Am întâlnit multă lume – unii încă își aduc aminte de contribuția guvernului pe care l-am condus la realizarea aderării… M-am întreținut și cu unii dintre oficialii străini. Între alții cu Frans Timmermans, pe care l-am cunoscut bine în urmă cu mai mulți ani.

Când s-a terminat ceremonia, afară ningea. Cei câteva zeci de protestatari plecaseră de sub podoabele calului lui Carol I. Cred că nimeni nu a înțeles mesajul lor proiectat pe Palatul Regal, „Noi vrem în UE, PSD vrea în Rusia”. Poate că frigul generează unele dereglări de judecată. Din câte știu, SUNTEM în UE. În Rusia nu avem cum să intrăm, chiar dacă am vrea. Formula lui Antonescu a fost conjuncturală. S-ar putea însă ca Dacian Cioloș, care i-a vizitat, să le fi spus că PSD a fost determinant în ceea ce privește aderarea la UE iar cei care vor să intre și chiar intră în Rusia sunt unii membri mai puternici ai UE, cu mari interese economice acolo.

Articole similare :
comments powered by Disqus