Stiri de ultima ora

Acțiune de AMPLOARE în București - Șoferi UBER și de taxi, amendați cu 45.000 lei

Acțiune de AMPLOARE în București - Șoferi UBER și de taxi, amendați cu 45.000 lei
Actualitate
Politistii au organizat, vineri si sambata, o actiune pentru verificarea legalității efectuării transportului public de persoane în regim taxi și a transportului în regim de închiriere cu șofer prin intermediul aplicațiilor electronice, fiind date amenzi de peste 45.000 lei.

"Astfel, s-a urmărit eliminarea activităților ilicite în domeniul taximetriei/transportului în regim de închiriere, verificarea deținerii documentelor de transport de persoane în regim taxi/închiriere, verificarea stării tehnice, reducerea numărului de accidente rutiere și impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane.

Au fost verificate peste 110 de autoturisme și au fost aplicate 64 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 45.000 de lei, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de transport public de persoane în regim de taxi/închiriere.

Totodată, au fost identificați 4 conducători de autoturisme care efectuau transport public de persoane în regim de închiriere prin intermediul aplicației Uber fără deține copie conformă valabilă și 2 conducători auto taxi fără autorizație taxi, în aceste situații dispunându-se măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului de înmatriculare și plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Exemple semnificative:

1. La data de 16.03.2019, a fost depistat un conducător auto în vârstă de 26 de ani care nu deținea copie conformă valabilă, dispunându-se măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului și plăcuțelor de înmatriculare.

2. La data de 16.03.2019 a fost depistat un conducător auto în vârstă de 48 de ani care a care nu deținea copie conforma valabilă și certificat de atestare a pregatirii profesionale dispunându-se măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a autoturismului pentru o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului și plăcuțelor de înmatriculare.

3. La data de 17.03.2019, a fost depistat un conducator auto in vârsta de 51 ani care a efectuat transport public de persoane in regim de taxi, fara a deține autorizatie taxi valabilă, pentru care s-a dispus măsura suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioada de 6 luni, prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță rutieră în Municipiul București și pentru descurajarea transportului ilegal de persoane", transmite Brigada Rutieră a Capitalei.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus