Stiri de ultima ora

A mai rămas o zi până la reluarea ostilităților în Siria: Turcia amenință să lovească fără milă pozițiile kurde

A mai rămas o zi până la reluarea ostilităților în Siria: Turcia amenință să lovească fără milă pozițiile kurde
Actualitate
"Armistiţiul a început joi la 22.00 (ora Turciei) (...) şi deci se va încheia marţi la 22.00", au declarat sursele citate.

Turcia a declanşat la 9 octombrie o ofensivă în nord-estul Siriei împotriva miliţiei kurde Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG), grup pe care îl descrie drept terorist , dar care este susţinut de ţările occidentale împotriva organizaţiei Statul Islamic (SI).

Operaţiunea militară a fost suspendată joi în contextul armistiţiului fragil negociat între Ankara şi Washington. Ambele ţări au declarat că acest armistiţiu va dura 120 de ore , dar nu au indicat ora la care va expira.

CITEȘTE ȘI: 

Acest acord vizează să permită YPG să-şi părăsească poziţiile situate în apropierea graniţei cu Turcia şi să permită totodată Ankarei să înfiinţeze o zonă de securitate pe o adâncime de aproximativ 30 de km.

Această zonă de securitate va avea, la început, o lungime de 120 km şi se va întinde între oraşele Tal Abyad şi Ras al-Ain, apoi va fi extinsă la 440 km, au spus sursele militare turce.

Potrivit acestora, aproximativ 125 de vehicule au părăsit teritoriile controlate de YPG de la începutul armistiţiului. Urmărim situaţia îndeaproape , au precizat sursele citate.

Turcia a declarat că ofensiva va fi reluată la expirarea armistiţiului dacă membrii YPG nu se retrag până la acel moment.

Când vor trece cele 120 de ore, dacă rămân terorişti, îi vom neutraliza , au subliniat sursele militare.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus