Stiri de ultima ora

A început vizita de evaluare a României pe MCV. Birchall: ”Ne-am ascultat fiecare”

A început vizita de evaluare a României pe MCV. Birchall: ”Ne-am ascultat fiecare”
Actualitate
A început vizita de evaluare a României pe MCV. Birchall: ”Ne-am ascultat fiecare”

O delegație formată din experți europeni a început marți o vizită de evaluare a implementării de către România a recomandărilor din raportul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV).

  Ministrul Justiției Ana Birchall a confirmat faptul că a fost declanșată această evaluare, însă nu a vrut să dea prea multe detalii, susținând că ”nu se practică să facem declarații după o misiune MCV”. ”A fost o ședință de lucru, dacă pot s-o numesc așa, foarte foarte bună, bazată pe onestitate, bazată pe transparență. Ne-am ascultat fiecare și eu cred că e un foarte bun început. Până la urmă, obiectivul principal al României este ridicarea MCV-ului și acest obiectiv atât de important pentru România sper eu să poată să fie realizat cât de curând posibil. Și nu depinde decât de noi acest lucru.” - a spus ministrul Justiției. În martie, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a declarat că implementarea de către România a recomandărilor din raportul MCV a fost accelerată - după ce, în urmă cu câteva zile, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, spunea că nu a remarcat progrese de la publicarea raportului MCV privind România.

De asemenea, la începutul lunii martie, premierul Viorica Dăncilă declara că în cadrul vizitei pe care a efectuat-o la Bruxelles a convenit cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, crearea unei comisii mixte, formată din experţi ai Guvernului şi de la Bruxelles, care să analizeze punctual stadiul MCV.  Ea a reafirmat atunci că Executivul de la Bucureşti îşi doreşte ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare, pe care îl consideră “discriminatoriu”.  
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus