Stiri de ultima ora

4.000 de deţinuţi, eliberaţi de teama răspândirii coronavirusului în închisori: "Dacă virusul ajunge acolo, va fi o presiune prea mare pe medici"

4.000 de deţinuţi, eliberaţi de teama răspândirii coronavirusului în închisori: Dacă virusul ajunge acolo, va fi o presiune prea mare pe medici
Actualitate
4.000 de deţinuţi, eliberaţi de teama răspândirii coronavirusului în închisori: "Dacă virusul ajunge acolo, va fi o presiune prea mare pe medici"

Autorităţile britanice se tem că răspândirea coronavirusului în sistemul penitenciar ar duce la sute, poate chiar mii de victime. Din acest motiv, 4.000 de deţinuţi vor fi eliberaţi temporar, scrie Euronews. Este vorba despre deţinuţi încarceraţi pentru fapte fără violenţă.

Potrivit Euronews, Ministerul Justiţiei din Marea Britanie a notat într-un comunicat că eliberarea nu se va efectua într-o singură tranşă, ci treptat.

"Doar deţinuţii care îndeplinesc anumite criterii foarte stricte vor putea fi eliberaţi şi vor fi monitorizaţi electronic prin GPS. Ei vor fi obligaţi să rămână în locuinţe", se arată în comunicatul Ministerului Britanic al Justiţiei, trimis celor de la Euronews.

Robert Buckland, secretarul britanic pe justiţie, a declarat că măsura este menită să evite o presiune suplimentară pe sistemul medical.

"Dacă această epidemie ajunge în sistemul penitenciar, am putea pune o presiune uriaşă pe doctori şi pe sistemul de sănătate", a spus el.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus