Stiri de ultima ora

25 de cadre medicale de la Spitalul ”Victor Babeș” au coronavirus. Manager: Chiar dacă ar fi să se infecteze toți 500, noi lucrăm. Nu se sperie nimeni (VIDEO) | B1.ro

25 de cadre medicale de la Spitalul ”Victor Babeș” au coronavirus. Manager: Chiar dacă ar fi să se infecteze toți 500, noi lucrăm. Nu se sperie nimeni (VIDEO) | B1.ro
Actualitate
La Spitalul ”Victor Babeș” din Capitală, numărul cadrelor medicale infectate cu noul coronavirus a ajuns vineri la 25. Managerul unității, dr. Ioan Emilian Imbri , a declarat, pentru B1 TV, că nu este un lucru ieșit din comun, căci sunt multe situațiile în care personalul se poate infecta, și nu doar prin contactul cu pacienții depistați pozitiv. Imbri a mai precizat că, din fericire, cadrele medicale contaminate nu prezintă simptome și, în funcție de rezultatul următorului test, ce va fi făcut săptămâna viitoare, acestea vor putea reveni la muncă. Managerul Spitalului ”Victor Babeș” a mai declarat că acolo numănui nu-i e teamă de COVID-19 și „chiar dacă ar fi să se infecteze toți 500, noi lucrăm!”.

„Sunt cadre medicale, nu sunt toți medici. Nu este de mirare. Gândiți-vă că sunt peste 200 de salariați care au fost testați și e testarea care vine exact la perioada de 14 zile, 21 de zile de când acești oameni au început să trateze oamenii cu această infecție. Deci este perioada când ne așteptăm ca cei care au fost infectați să se și manifeste, că până acum nu se manifestau. Din fericire, ei se manifestă doar prin probele de laborator și nu au simptome care să le facă greutăți și care să pună probleme activității actului medical”, a declarat  dr. Ioan Emilian Imbri , în emisiunea ”Se întâmplă acum!”, moderată de Tudor Barbu pe B1 TV.

Cât de expus este personalul medical infectărilor cu COVID-19

Imbri a precizat că spitalul pe care îl conduce are tot ce-i trebuie, în ceea ce privește echipamentele de protecție, încă de la început, dar șansele ca personalul medical să se infecteze tot există. 

„Noi suntem un spital cu profilul ăsta și suntem și protejați cu toate echipamentele și cu tot ce ne trebuie încă dinainte să se dea semnalul de alarmă. Noi suntem obligați să testăm la numărul de zile, când știm că ar putea să apară semnele astea, pentru că vrem să ne verificăm, pentru că astea sunt incidente care înseamnă undeva defecțiuni la modul de împachetare cu ce avem să ne protejăm. Apoi, trebuie să știm și să izolăm pe cei infectați, ca să-i ferim pe ceilalți și să nu se infecteze toți. 

Acum am făcut anchetă rapidă să vedem de ce s-au infectat aceste persoane și unde e fisura. Am constatat că sunt variante în care se pot infecta acum. Una e neutilizarea conform procedurilor a echipamentelor de protecție și mijloace de dezinfecție. Și e firesc, sunt gesturi reflexe, îți duci mâna la ochi, chiar cu mănuși, ieși din saloanele bolnavilor și te întâlnești cu colegii, îți vine automat să-ți dai jos masca, să-și scoți mănuța, să bei un pahar cu cafea. E varianta prin care aceste cadre se pot infecta. Al doilea moment: o parte din acești oameni au decis să nu se ducă acasă, să rămână în hotelurile puse la dispoziție de Primăria Capitalei. De ce? Să nu ducă acasă acest virus. Stau deja de trei săptămâni în aceste hoteluri, pleacă împreună cu autobuzul, își mai dau jos mănușile, mai vorbesc între ei și vin în contact unul cu altul și așa se pot infecta”, a explicat managerul de la ”Victor Babeș”, pentru B1 TV. 

De ce chemarea medicilor pensionați să lupte cu epidemia de coronavirus NU este indicată

Dr. Ioan Emilian Imbri a mai declarat că el nu ar chema la luptă cadrele medicale ieșite la pensie, așa cum s-a procedat în alte țări, deoarece acestea au deja o vârstă destul de înaintată, iar acești oameni sunt mai vulnerabili în fața COVID-19 decât tinerii, și, în plus, nu cunosc procedurile pe care trebuie să le urmeze în îngrijirea pacienților infectați.

„Gândiți-vă că și pe front voluntarii mureau primii, că nu au noțiuni elementare să se protejeze. Acum eu n-aș chema medicii pensionari la luptă. Oamenii în vârstă sunt cei mai vulnerabili. Timpul să-i recuperezi e de trei ori mai mare decât în cazul tinerilor. Asta nu înseamnă să arunci tinerii în luptă...”, a explicat medicul. 

Managerul Spitalului ”Victor Babeș” din Capitală a mai ținut să precizeze că în unitatea pe care o conduce nimănui nu-i este teamă și vor munci chiar dacă se vor infecta cu toții: „Noi suntem aici peste 500 de oameni care muncim. Nu sperie pe nimeni ideea. Chiar dacă ar fi să se infecteze toți 500, noi lucrăm să știți, pentru că nu sunt simptome. Aștept o săptămână ca acestor colegi infectați să le fac un test de control și, în funcție de rezultat, ei vor reveni”.  
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus